ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Συστήνουμε διακομματική επιτροπή για την κατάτμηση των δήμων - Τι είπε για την επίμαχη τροπολογία

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 5 Μαρτίου 2019, 21:09
Χαρίτσης: Συστήνουμε διακομματική επιτροπή για την κατάτμηση των δήμων - Τι είπε για την επίμαχη τροπολογία
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

«Συγκροτούμε νομοπαρασκευαστική επιτροπή με διακομματικό χαρακτήρα που θα μελετήσει τα αιτήματα των δήμων και μέσα σε λίγους μήνες θα εισηγηθεί για τις επιπλέον ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με το επιχείρημα της σύστασης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής με διακομματικό χαρακτήρα που θα μελετήσει τα αιτήματα για την περεταίρω κατάτμηση των δήμων και επιχείρησε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις σφοδρές αντιδράσεις που ξέσπασαν στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τοποθέτησή του ο υπουργός υποστήριξε τις διατάξεις της τροπολογίας, προσδιορίζοντας ως βασικά στοιχεία της κατάτμησης, την ορεινότητα και τη νησιωτικότητα των περιοχών.       

«Με τις παρούσες ρυθμίσεις επιχειρείται η αντιμετώπιση συγκεκριμένων οριακών περιπτώσεων με τον επανακαθορισμών ορίων πρωτοβάθμιων ΟΤΑ πρωτοβάθμιων που κατέστησαν μη λειτουργικοί», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «κριτήριο στην απόφαση ανασυγκρότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κάθε περίπτωση για συνενώσεις ή διασπάσεις πρέπει να είναι η προσφορότερη διοίκηση των περιοχών».

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε πως η οριζόντια εφαρμογή του μέτρου του Καλλικράτη στη λογική κάθε νησί και δήμος, δημιούργησε προβλήματα σε ορισμένα από αυτά που αν δεν αντιμετωπιστούν, θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

«Συγκροτούμε νομοπαρασκευαστική επιτροπή με διακομματικό χαρακτήρα που θα μελετήσει τα αιτήματα των δήμων και μέσα σε λίγους μήνες θα εισηγηθεί για τις επιπλέον ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Ξέρουμε ότι υπάρχουν και αλλού προβλήματα, όπως ο δήμος Σοχού στη Θεσσαλονίκη, Ζαρό, Τυμπάκι στο Ηράκλειο Κρήτης και αλλού», υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας: «υπάρχουν βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης που προσπάθησαν να διατυπώσουν το προηγούμενο διάστημα τα αιτήματα. Του έχουμε ακούσει, έχουμε εικόνα και η επιτροπή που συστήνουμε θα ασχοληθεί».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr