ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όρθια Ελλάδα» το νέο κόμμα από Ρωμανιά - Μητρόπουλο

Δημοσίευση 6 Μαρτίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 6 Μαρτίου 2019, 15:36
«Όρθια Ελλάδα» το νέο κόμμα από Ρωμανιά - Μητρόπουλο
Facebook Twitter Whatsapp

Το είχαν προαναγγείλει στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Σήμερα ανακοίνωσαν την ίδρυσή του.

Ο δικηγόρος- οικονομολόγος Γιώργος Ρωμανιάς, ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ο πανεπιστημιακός Διονύσης Χιόνης, η Μαρία Ναυροζίδου και άλλοι, απαρτίζουν το νέο κόμμα Όρθια Ελλάδα, το οποίο θα συμμετέχει με πλήρεις συνδυασμούς τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΕΝΥΠΕΚ αναφέρει: 

Ολοκληρώθηκε σήμερα και τυπικά η ίδρυση της νέας Πολιτικής Κίνησης με πρωτοβουλία χιλιάδων μελών και στελεχών της ΕΝΥΠΕΚΚ.

Αντιπροσωπεία τής προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής κατέθεσε πριν λίγο (αριθ.πρωτ. 3027/2019) τα κατά νόμο νομιμοποιητικά έγγραφα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Ο νέος πολιτικός φορέας που ξεκίνησε με πρωτοβουλία τής ηγεσίας τής ΕΝΥΠΕΚΚ, τους κ.κ. Γιώργο Ρωμανιά (δικηγόρος, οικονομολόγος), Αλέξη Μητρόπουλο (πανεπιστημιακός), Διονύσιο Χιόνη (πανεπιστημιακός) κ.ά., θα λάβει μέρος με πλήρεις συνδυασμούς τόσο στις προσεχείς Εθνικές Εκλογές όσο και στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Η νέα Πολιτική Κίνηση «ΟΡΘΙΑ ΕΛΛΑΔΑ» δίνει στη δημοσιότητα την Ιδρυτική της Δήλωση και την προγραμματική Διακήρυξη της 11μελούς προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, στην οποία μετέχουν (κατ’ αλφαβητική σειρά) και οι:

1) Αντωνιάδης Ιωάννης,

2)Γαβριήλ Γεώργιος,

3) Λιαροκάπης Βελισσάριος (Άρης),

4) Μπουκουβάλας Χαράλαμπος,

5) Ναυροζίδου Μαρία,

6) Οικονομίδης Σπυρίδων,

7) Πολυμένης Βασίλειος και

8) Στρογγύλης Κομνηνός.

 

Ρωμανιάς και Μητρόπουλος είχαν προαναγγείλει την ίδρυση κόμματος τον Φεβρουάριο, μέσα από την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Ο κ. Μητρόπουλος είχε πει ότι «θα καλέσουμε όσους είναι κοντά σε αυτή την ιδέα να μην λεηλατηθούν περαιτέρω οι συντάξεις γιατί με τις πιέσεις των δανειστών οι συντάξεις θα βρεθούν στο στόχαστρο μετά τις εκλογές, όποιος και αν βγει». Ο κ. Ρωμανιάς είχε τονίσει ότι σκοπός του νέου κόμματος είναι «να προστατεύσουμε τις συντάξεις, τους μισθούς και τους ανέργους».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr