ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βράβευση Κουντουρά ως «Καλύτερη Υπουργός Τουρισμού Παγκοσμίως»

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 8 Μαρτίου 2019, 11:38
Βράβευση Κουντουρά ως «Καλύτερη Υπουργός Τουρισμού Παγκοσμίως»
Facebook Twitter Whatsapp

Η υπουργός βραβεύτηκε στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, στο Βερολίνο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τέσσερα διεθνή βραβεία για τον κλάδο του Τουρισμού απέσπασε στο πρόσωπο της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά η Ελλάδα στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ). Η βράβευση έγινε στην ίδια έκθεση, όπου η Βόρεια Μακεδονία είχε περίπτερο ως «Μακεδονία» σκέτο -μέχρι να παρέμβει η ελληνική πρεσβεία- και όπου τα Κατεχόμενα εκπροσωπούνται με περίπτερο που γράφει «Βόρεια Κύπρος». Ωστόσο, η Υπουργός Τουρισμός, που προφανώς ξεναγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης όπου συμμετέχει και η χώρα μας, δεν είδαμε να κάνει κάποια παρέμβαση ή να ενημερώνει για το θέμα, το οποίο γνωστοποιήθηκε μέσω τουριστικού σάιτ.

Σχετικά με τα βραβεία, η Ελλάδα ανακηρύχθηκε «Ο καλύτερος προορισμός για διακοπές Αναψυχής», ενώ η κυρία Κουντουρά βραβεύθηκε ως «Η Καλύτερη Υπουργός Τουρισμού Παγκοσμίως» και παρέλαβε το βραβείο αριστείας «Woman Achiever» από το Ινστιτούτο Γυναικών της Νότιας Ασίας (ISAW) για την προσφορά της στην Περίθαλψη Γυναικών και Παιδιών. Το βραβείο απονέμεται σε γυναίκες με έντονη κοινωνική δράση σε παγκόσμιο επίπεδο, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η υπουργός Τουρισμού βραβεύθηκε ακόμη από το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού (ΙΙΡΤΙ) - Celebrating Her, για την επιτυχημένη στρατηγική της Ελλάδας στην ανάπτυξη του Τουρισμού.

Η κυρία Κουντουρά έκανε λόγο για «μεγάλη αναγνώριση και σημαντική επιτυχία» για τον ελληνικό Τουρισμό και αφιέρωσε τα βραβεία στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες, «τον πιο φιλόξενο λαό του κόσμου», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ευχαρίστησε δε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως τόνισε, την εμπιστεύθηκε και μοιράστηκε μαζί της «το όραμα για την ανάπτυξη του ελληνικού Τουρισμού», αλλά και όλους τους υπουργούς, «που ήταν πάντα δίπλα» της, το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την ομάδα της και τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος «εργάστηκε εξίσου δυνατά για αυτή την επιτυχία». 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr