ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βράζει» ο Πειραιάς: Παραίτηση Κόκκαλη με αιχμές στον Μώραλη

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 13 Μαρτίου 2019, 18:53
«Βράζει» ο Πειραιάς: Παραίτηση Κόκκαλη με αιχμές στον Μώραλη
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν μπορεί να μου επιβάλει τους όρους με τους οποίους θα διεκδικήσω την όποια συμμετοχή μου στα κοινά» αναφέρει ο Πέτρος Κόκκαλης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διαστάσεις παίρνει η διαμάχη του δημάρχου Πειραιά με τον επιχειρηματία Πέτρο Κόκκαλη, καθώς ο δεύτερος γνωστοποίησε ότι παραιτείται από δημοτικός σύμβουλος, τονίζοντας ότι ήταν ειλημμένη η απόφασή του να μην είναι υποψήφιος με τον Γιάννη Μώραλη στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου, καταγγέλοντας παράλληλα ότι ο συνδυασμός Πειραιάς Νικητής δεν διαθέτει κανένα συλλογικό όργανο το οποίο να αποφασίζει αν θα ζητήσει τη παραίτηση μελών του.

Ωστόσο, ο κ. Κόκκαλης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πολιτευτεί, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμαρχος Πειραιά δεν μπορεί να του επιβάλλει τους όρους με τους οποίους θα διεκδικήσει την όποια συμμετοχή του στα κοινά.

Αφορμή για τη διένεξη τους αποτέλεσε η φημολογία ότι ο Πέτρος Κόκκαλης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μώραλη. Αναλυτικά, η ανακοίνωση του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» είχε ως εξής:

«Δημοσιεύματα φέρνουν τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κόκκαλη να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε τον κύριο Κόκκαλη αν πράγματι είναι αυτή η επιλογή του, να υποβάλλει την παραίτησή του από τον Συνδυασμό Πειραιάς Νικητής, καθώς είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι επιλογές του αποτελούν τον κύριο αντίπαλο του συνδυασμού».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Πέτρου Κόκκαλη:

«Το γεγονός ότι ο Πειραιάς Νικητής, παρά το έργο της Δημοτικής Αρχής, πέντε χρόνια μετά την ίδρυσή του δε διαθέτει κανένα συλλογικό όργανο το οποίο να αποφασίζει αν θα ζητήσει τη παραίτηση μελών του, εξηγεί στο ακέραιο την ειλημμένη απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος μαζί του στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Προς κάθε ενδιαφερόμενο, παραιτούμαι άμεσα από το συνδυασμό Πειραιά Νικητή αφού μου το ζητά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου επιβάλει τους όρους με τους οποίους θα διεκδικήσω την όποια συμμετοχή μου στα κοινά.
Ως Εντεταλμένος Δημοτικός Συμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, ασκώ τις αρμοδιότητες που μου έχει αναθέσει ο Δήμαρχος Πειραιά από το 2014 και είναι δική του απόφαση να μου τις αφαιρέσει, εφόσον κρίνει ότι δεν τις ασκώ επαρκώς ή για οποιοδήποτε λόγο επιθυμεί ή ακόμη και προς απάντηση δημοσιευμάτων οικείων μέσων».