ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με Αμυρά και τους «6» πέρασε το ουδετερόθρησκο της Συνταγματικής αναθεώρησης

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 19 Μαρτίου 2019, 15:17
Με Αμυρά και τους «6» πέρασε το ουδετερόθρησκο της Συνταγματικής αναθεώρησης
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Η διάταξη που είχε προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις κατά την πρώτη ψηφοφορία του Φεβρουαρίου και ανησυχία στην πλειοψηφία λόγω της οριακής υπερψήφισής της (είχε λάβει 151 ψήφους), πέρασε άνετα την περασμένη εβδομάδα.

Με την ψήφο του ανεξάρτητου βουλευτή, Γιώργου Αμυρά και των «6» που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία παρότι δεν ανήκουν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, πέρασε τελικά από την αναθεωρητική διαδικασία της προτείνουσας Βουλής, το άρθρο 3 για το ουδετερόθρησκο του κράτους.

Η διάταξη που είχε προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις κατά την πρώτη ψηφοφορία του Φεβρουαρίου και ανησυχία στην πλειοψηφία λόγω της οριακής υπερψήφισής της (είχε λάβει 151 ψήφους), πέρασε άνετα την περασμένη εβδομάδα. Και αυτό γιατί βρέθηκαν 5 επιπλέον βουλευτές που τη στήριξαν. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε αυτούς συγκαταλέγεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς, αλλά και η Νίνα Κασιμάτη (υπερψήφισε την κρίσιμη παράγραφο), η οποία στην πρώτη ψηφοφορία είχε καταψηφίσει.

Ακόμα, ενώ στην πρώτη ψηφοφορία από τους «6» ανεξάρτητους που στηρίζουν την κυβέρνηση είχαν ψηφίσει «ναι» μόνο οι 3 (Κουίκ, Δανέλλης και Παπακώστα), αυτήν τη φορά θετικά τοποθετήθηκαν και οι υπόλοιποι 3 (Κουντουρά, Ζουράρις και Κόκκαλης).

Αντίθετα, πιστός στην άρνησή του έμεινε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ενώ συνολικά το άρθρο ψήφισαν 12 βουλευτές που τυπικά ή και ουσιαστικά δεν στηρίζουν την κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών, οι Σταύρος Θεοδωράκης, Σπ. Λυκούδης, Γ. Μαυρωτάς Γρ. Ψαριανός, Θ Θεοχαρόπουλος (μαζί με τους "6" και την κ. Κασιμάτη).