ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαίνεται η διαμάχη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Κυρώσεις σε αυτούς που διέρρευσαν το ψηφοδέλτιό της ζητά η Κασιμάτη

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 19 Μαρτίου 2019, 19:25
Μαίνεται η διαμάχη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Κυρώσεις σε αυτούς που διέρρευσαν το ψηφοδέλτιό της ζητά η Κασιμάτη
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η ίδια η Βουλή να παραπέμψει το ζήτημα, εφαρμόζοντας κυρώσεις για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Να επιβληθούν κυρώσεις σε αυτούς που διέρρευσαν το ψηφοδέλτιό της κατά την πρώτη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ζήτησε από το βήμα της Βουλής η Νίνα Κασιμάτη.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατονόμασε τους συναδέλφους της, πήρε τον λόγο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών και ζήτησε η ίδια η Βουλή να παραπέμψει το ζήτημα, εφαρμόζοντας κυρώσεις για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

«Αν αυτά συμβαίνουν στις κάμερες μπορείτε να σκεφτείτε τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει να γνωρίζουν και οι γυναίκες του μόχθου που αυτές είναι πραγματικά που υφίστανται τις διακρίσεις. Όταν συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα σε γυναίκες ανεξάρτητες και δυναμικές αφού είναι μέσα στη Βουλή, καταλαβαίνετε τι συμβαίνει στην κοινωνία που θα περνάει έξω από τα ραντάρ».

Ακόμα, μίλησε για την ανάγκη να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να δοθεί το παράδειγμα της μηδενικής ανοχής απέναντι σε αυτούς που «αποφασίζουν να κάνουν κατάχρηση της θέσης ή του φύλλου τους».

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, η κυρία Κασιμάτη είχε κατηγορήσει ονομαστικά τους κ.κ. Καραγιαννίδη και Μπαξεβανάκη ως υπεύθυνους για τη διαρροή, ενώ στη σχετική συζήτηση είχε ακουστεί και το όνομα του κ. Φωτήλα από τη ΝΔ.

Όπως είχε γράψει το Newpost, η κυρία Κασιμάτη είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη δυσαρέσκειά της για τη διαρροή του ψηφοδελτίου της, που έγινε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καταμέτρησης των ψήφων για τη Συνταγματική αναθεώρηση.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι στην πρώτη ονομαστική ψηφοφορία, η βουλευτής β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρών στο άρθρο 3 για τη θρησκευτική ουδετερότητα και παρών στην κατοχύρωση του πολιτικού όρκου των κρατικών λειτουργών και των δημόσιων αξιωματούχων. Καταψήφισε το σύνολο των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, όπως επίσης και την εποικοδομητική ψήφο δυσπιστίας.