ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Κουβέλης για πρώτη κατοικία: «Μην αποκλείουμε τη μονομερή τοποθέτηση»

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 26 Μαρτίου 2019, 15:08
Φ.Κουβέλης για πρώτη κατοικία: «Μην αποκλείουμε τη μονομερή τοποθέτηση»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία όπως επιθυμεί, εμφανίστηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης.

«Η χώρα έχει βγει από την επιτήρηση. Και η όποια συζήτηση γίνεται με τους ευρωπαίους εταίρους μας, γίνεται αναφορικά με τη διαδικασία που έχει σχέση με τις τράπεζες. Κατά συνέπεια πρέπει να αποκρουσθεί ως αβάσιμος ο λόγος της αντιπολίτευσης ότι εμφανίζεται και πάλι η επιτήρηση. Δεν πρόκειται περί αυτού. Άλλωστε όλες οι χώρες οι οποίες έχουν βγει από ανάλογα προγράμματα δεν υπόκεινται σε έλεγχο» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στον ρ/σ Πρακτορείο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα οπισθοχωρήσει έναντι των δανειστών, ειδικά σε ό,τι αφορά την αξία των ακινήτων που θα ενταχθούν στη ρύθμιση που διαδεχτεί τον νόμο Κατσέλη.

Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη ρύθμιση με τον τρόπο που επιλέγει, χωρίς μάλιστα να αποκλείει το ενδεχόμενο της μονομερούς νομοθέτησης του πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Η κυβέρνηση έχει την αυτονομία της στη βάση της οικονομικής της πολιτικής, συνυπολογίζοντας και τις απόψεις των εταίρων, να προχωρήσει και θα προχωρήσει στη ρύθμιση, όπως ακριβώς την επιλέγει. Το στοιχείο της μονομερούς τοποθέτησης δεν θα πρέπει να το αποκλείουμε ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά στην αξία των ακινήτων τα οποία θα ενταχθούν στη ρύθμιση».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr