ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιρώνης: Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο! - Κουμουτσάκος: Επικίνδυνη η κυβέρνηση στα εθνικά θέματα

Δημοσίευση 22 Μαρτίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 27 Μαρτίου 2019, 12:45
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τα εθνικά θέματα.

Τις εντυπώσεις προκάλεσε ο πρώην υπουργός , Γιάννης Τσιρώνης, όταν στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης δήλωσε πως το Καστελόριζο δεν βρίσκεται στο Αιγαίο.

«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο», σημείωσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

«Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο για παράδειγμα δεν είναι κάτω από την Κρήτη», συνέχισε. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Καστελόριζο βρίσκεται στο επίκεντρο της αναθεωρητικής πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και των αμφισβητήσεων που προβάλλει σε ότι αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την επέκταση της Αιγιαλείτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια.

Οι απόψεις Τσιρώνη προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό οξύτατες αντιδράσεις με τον Δήμαρχο Μεγίστης να αναρωτιέται: «Και που ανήκουμε στην Τουρκία;».

Κουμουτσάκος: Επικίνδυνη η κυβέρνηση στα εθνικά θέματα

Η Νέα Δημοκρατία σχολίασε τη δήλωση του κ. Τσιρώνη και κατηγόρησε την Κυβέρνηση για ελαφρότητα, επιπολαιότητα και άγνοια για τα κρίσιμα εθνικά θέματα μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Γιάννη Τσιρώνη.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, σημειώνει: «Όταν ο Υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει ότι "η Τουρκία έχει δικαιώματα σε όλα τα θέματα που την αφορούν" τι ακριβώς εννοεί; Εννοεί και στα Ίμια; Στις δήθεν "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο; Εννοεί την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας;».

«Επιπλέον, οι σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας αλλά και οι ανεκδιήγητες απόψεις κυβερνητικών βουλευτών όπως του κ. Τσιρώνη, επιβάλλουν άμεσες απαντήσεις από τον κ. Κατρούγκαλο. Η ελαφρότητα, η επιπολαιότητα, ακόμα και η άγνοια της Κυβέρνησης σε κρίσιμα εθνικά θέματα την καθιστούν πλέον επικίνδυνη», προσθέτει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.