ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισαγγελέα για τη θερινή σεζόν ζήτησε ο δήμαρχος Μυκόνου

Δημοσίευση 26 Μαρτίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 26 Μαρτίου 2019, 19:46
Εισαγγελέα για τη θερινή σεζόν ζήτησε ο δήμαρχος Μυκόνου
Facebook Twitter Whatsapp

Επεσήμανε ότι ο Δήμος διατίθεται να εξασφαλίσει τη διαμονή εφόσον ζητηθεί.

Αίτημα για εισαγγελέα στο νησί της Μυκόνου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες απέστειλε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την πάταξη των φαινομένων ανομίας και παραβατικότητας, ενώ επεσήμανε ότι ο Δήμος διατίθεται να εξασφαλίσει τη διαμονή εφόσον ζητηθεί.

Σε συνέχεια του αιτήματος που απέστειλε από τις 14 Φεβρουαρίου στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και μετά από ενέργειες της τελευταίας, ο κ. Κουκάς συναντήθηκε με τον Εισαγγελέα Εφετών στη Σύρο προκειμένου να συζητηθεί το μείζον θέμα της ασφάλειας στη Μύκονο.

Ο κ. Κουκάς τόνισε ότι ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός επισκεπτών κατά τη θερινή περίοδο και η υποστελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού επιβάλει την παρουσία Εισαγγελέα κατά τους θερινούς μήνες στο νησί.

«Είναι βέβαιο ότι η παρουσία Εισαγγελέα στη Μύκονο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που θα μπορεί να συντονίζει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, πέραν της αστυνομίας, θα συμβάλει καθοριστικά στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση αυτόφωρων αδικημάτων και θα τονώσει ακόμα περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας στο νησί, το οποίο αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής μας κοινωνίας», δήλωσε εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου Σύρου.