ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα της ΝΔ με 6,9 μονάδες στις ευρωεκλογές

Δημοσίευση 27 Μαρτίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 27 Μαρτίου 2019, 22:32
Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα της ΝΔ με 6,9 μονάδες στις ευρωεκλογές
Photo: AFP
Facebook Twitter Whatsapp

Τεράστια η διαφορά υπέρ της ΝΔ στην παράσταση νίκης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προβάδισμα 6,9 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων για τις ευρωεκλογές συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. Την ίδια ώρα, οι πολίτες θεωρούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο καταλληλότερος για να διαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους. Ταυτόχρονα, η μεγάλη πλειοψηφία θεωρεί πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα επικαθορίσει και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ και εμπιστοσύνη σε Μητσοτάκη

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 26,6%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 19,7%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, το Κίνημα Αλλαγής 5,6%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,7%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Ελληνική Λύση με 1,7%, το Ποτάμι με 1,4%, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ΛΑΟΣ με 1,1%.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 23,6%,ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, η Χρυσή Αυγή 6,2%, το Κίνημα Αλλαγής 5%, το ΚΚΕ 4,7%, η Λαϊκή Ενότητα 2,4%, η Ελληνική Λύση 2%, η Ένωση Κεντρώων 1,8%, το Ποτάμι 1,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 1%, όπως και ο ΛΑΟΣ. Άλλο κόμμα απαντά το 5,2%, Στο 8,3% η αποχή. Στο 17,2% οι αναποφάστιοι.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, όπως παρατήρησε ο δ/νων σύμβουλος της Alco Κ. Παναγόπουλος στην Μακεδονία και τη Θράκη η διαφορά των δύο κομμάτων ανοίγει κατά 4 μονάδες πάνω από το μέσο όρο, απόρροια προφανώς της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με πολύ μεγάλο ποσοστό. Συγκεκριμένα το 58% θεωρεί πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικρατήσει στις ευρωεκλογές με μικρή ή μεγάλη διαφορά, ενώ το 13% απαντά πως νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το 30% θεωρεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πετύχει περισσότερα με τους Ευρωπαίους, ενώ το 22% απαντά πως ο Αλ. Τσίπρας μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα. Το 41% απαντά «κανένας από τους δύο».

Πώς θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Το συντριπτικό ποσοστό, και συγκεκριμένα το 62% πιστεύει πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα προσδιορίσει και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Το 28% πιστεύει πως το αποτέλεσμα των δύο αναμετρήσεων θα είναι διαφορετικό.

Το 50% θα ψηφίσει με  κριτήριο τις θέσεις των κομμάτων για την οικονομία, το 18% για να ανατραπεί η κυβέρνηση, το 11% για τις θέσεις των κομμάτων για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το 6% για να στηρίξει την κυβέρνηση.

Επιπρόσθετα, το 86% πιστεύει πως οι αποφάσεις της Ευρωβουλής δεν επηρεάζουν τη ζωή των Ελλήνων, ενώ το 9% απαντά πως την επηρεάζουν.

Εξάλλου, το 71% εκτιμά πως η Ελλάδα δεν έχει μπει σε φάση ανάκαμψης, ενώ το 23% θεωρεί πως η ελληνική οικονομία επανέρχεται σε φάση ομαλότητας.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr