ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για μέτρα αντιπυρικής προστασίας: Θα είναι διαθέσιμα εγκαίρως τα εναέρια μέσα;

Δημοσίευση 3 Απριλίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 3 Απριλίου 2019, 19:48
ΝΔ για μέτρα αντιπυρικής προστασίας: Θα είναι διαθέσιμα εγκαίρως τα εναέρια μέσα;
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Ερώτηση 16 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς Γεροβασίλη και Αποστολάκη

Την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματική και έγκαιρη κατάσβεση των πυρκαγιών, ώστε να μην επαναληφθεί η περσινή τραγωδία στο Μάτι, τονίζουν 16 βουλευτές της ΝΔ, με επίκαιρη ερώτηση τους, προς τους υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής 'Αμυνας, Όλγα Γεροβασίλη και Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Σε ένα μήνα εισερχόμαστε στην αντιπυρική περίοδο, για τις ανάγκες της οποίας η προετοιμασία, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και η διασφάλιση των αναγκαίων μέσων, προγραμματίζονται και υλοποιούνται πολύ νωρίτερα», τονίζουν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι «κρίσιμο εργαλείο και τμήμα του σχεδιασμού και της προετοιμασίας αυτής αποτελούν τα εναέρια μέσα τα οποία τίθενται στη διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος και περιλαμβάνουν τα Εθνικά εναέρια μέσα (πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα), τα ενοικιαζόμενα ελικόπτερα μεσαίου και βαρέως τύπου καθώς επίσης και τα ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος».

Οι επερωτώντες βουλευτές ερωτούν μεταξύ άλλων τους αρμόδιους υπουργούς ποιές ενέργειες έχουν γίνει ώστε τα απαιτούμενα μέσα να είναι διαθέσιμα εγκαίρως για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.