ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Οι δικαστές ζητούν τροπολογία για την αλλαγή του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 4 Απριλίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 10 Απριλίου 2019, 17:12
Λοβέρδος: Οι δικαστές ζητούν τροπολογία για την αλλαγή του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

O κ. Λοβέρδος, τόνισε πως το Σύνταγμα ορίζει ότι οι κώδικες έρχονται στη Βουλή μετά από επεξεργασία ειδικής επιτροπής και η τελευταία είτε τους δέχεται στο σύνολο είτε τους απορρίπτει.

Θέση για τις αλλαγές που αναμένονται στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με αφορμή τις επικείμενες παρεμβάσεις στους κώδικες πήρε από το βήμα της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στην Ολομέλεια με αφορμή συζήτηση νομοσχεδίου για τη συγκρότηση επιτροπής Κωδικοποίησης και επικαλούμενος την δικηγορική του ιδιότητα ο κ. Λοβέρδος, τόνισε πως το Σύνταγμα ορίζει ότι οι κώδικες έρχονται στη Βουλή μετά από επεξεργασία ειδικής επιτροπής και η τελευταία είτε τους δέχεται στο σύνολο είτε τους απορρίπτει. «Δεν υπάρχει μέρα στα δικαστήρια που να μη μου λένε οι δικαστές ότι αυτό το νομοθέτημα (σ.σ.  1608 περί καταχραστών του δημοσίου) είναι άδικο. Η πρόταση που μας έκαναν είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης να φέρει με τροπολογία τη ρύθμιση και το υπόλοιπο μέρος να μείνει σε διαβούλευση περισσότερο καιρό! Σας το λέω να το λάβετε υπόψη σας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της παραίτησης του επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, επαναλαμβάνοντας πως οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση (στη σύνθεση της επιτροπής) είναι αντίθετες στη συνθήκη των Παρισίων, καθώς δεν υπήρξε διαβούλευση ούτε ενημερώθηκαν σχετικώς τα μέλη της επιτροπής.