ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Να προστατεύσουμε και να αξιοποιήσουμε τον πολιτιστικό πλούτο της Λακωνίας

Δημοσίευση 4 Απριλίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 10 Απριλίου 2019, 18:06
Μητσοτάκης: Να προστατεύσουμε και να αξιοποιήσουμε τον πολιτιστικό πλούτο της Λακωνίας
Facebook Twitter Whatsapp

«Με σεβασμό στο περιβάλλον, με ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου και με μια σύζευξη του τουρισμού του πολιτισμού της πρωτογενούς παραγωγής, να αξιοποιήσουμε επιτέλους και εδώ πέρα στη Λακωνία, όπως το έχουμε κάνει σε μεγάλο βαθμό στην γειτονική Μεσσηνία, τα μεγάλα αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της πολύ όμορφης γωνιάς της πατρίδας μας», σημείωσε.

Τη Λακωνία επισκέπτεται την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και στο πλαίσιο αυτό βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.

O πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Κάστρο και το μουσείο του Μυστρά όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να δει από πρώτο χέρι τα έργα συντήρησης που πραγματοποιούνται.

Ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης του σημείωσε πως «Η Λακωνία έχει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες. Η προστασία και η αξιοποίηση του μεγάλου πολιτιστικού της πλούτου θα πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα, για τον Δήμο, για την περιφέρεια αλλά και για ολόκληρη τη χώρα».

«Ήδη κάποιοι τολμηροί επιχειρηματίες δρομολογούν επενδύσεις ακριβώς για να μπορέσουμε να συνδέσουμε τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής με μια νέα αντίληψη για τον τουρισμό μας. Ένας τουρισμό ο όποιος πρέπει να συνδέεται και να ταυτίζεται με την φυσική μας ομορφιά, την προστασία της φυσικής μας ομορφιάς και το πολιτιστικό μας απόθεμα», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Η νέα κυβέρνηση που θα είναι κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα στηρίξει ακριβώς αυτή την αναπτυξιακή λογική. Με σεβασμό στο περιβάλλον, με ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου και με μια σύζευξη του τουρισμού του πολιτισμού της πρωτογενούς παραγωγής, να αξιοποιήσουμε επιτέλους και εδώ πέρα στη Λακωνία, όπως το έχουμε κάνει σε μεγάλο βαθμό στην γειτονική Μεσσηνία, τα μεγάλα αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της πολύ όμορφης γωνιάς της πατρίδας μας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr