ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτή είναι η προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ: Αναγκαία η προοδευτική ατζέντα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό

Δημοσίευση 7 Απριλίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 7 Απριλίου 2019, 15:20
Αυτή είναι η προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ: Αναγκαία η προοδευτική ατζέντα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό
Facebook Twitter Whatsapp

«Απαραίτητη και επείγουσα η συμμαχία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, δυνάμεων της Αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού», σημειώνουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Να ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις κινήσεις και τους ενεργούς πολίτες που συμμετέχουν στην Προοδευτική Συμμαχία, αποφάσισε –σχεδόν ομόφωνα - η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ που συνεδρίασε το Σάββατο.

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Θεοχαρόπουλο στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και επισημοποιήθηκε ο «γάμος» μεταξύ, ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ. Μια συνεργασία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, που «θα είναι μια ισότιμη σχέση με όρους πολιτικής και οργανωτικής αυτονομίας». Την Κυριακή δόθηκε στη δημοσιότητα η προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ.

Σε αυτή σημειώνεται μεταξύ άλλων πως σήμερα «σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι απαραίτητη και επείγουσα η συμμαχία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, δυνάμεων της Αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και του προοδευτικού».

Στη συνέχεια ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ τονίζουν «Προτεραιότητά τους (σ.σ. αναφέρεται στις προοδευτικές δυνάμεις) σε όλη την Ευρώπη οφείλει να είναι η ήττα του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς, αλλά και η προώθηση πολιτικών ενίσχυσης της κοινωνικής δικαιοσύνης και των εργασιακών δικαιωμάτων, ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους, θωράκισης της δημοκρατίας».

Στη διακήρυξη τονίζεται ακόμα ιδιαίτερα η σημασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασίας της ενίσχυσης της Δημοκρατίας στην ΕΕ ώστε «να αντιστραφεί το ρεύμα του αντιευρωπαϊσμού και του εθνολαϊκισμού πρέπει οι πολίτες να συμμετέχουν στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται από δημοκρατικά εκλεγμένα και νομιμοποιημένα κι όχι από άτυπα εξωθεσμικά όργανα, με κυρίαρχο το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Έπειτα τονίζουν πως «είναι αναγκαία η ανάδειξη μίας προοδευτικής ατζέντας με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Γι’ αυτό και ο διάλογος και οι συνεργασίες μεταξύ των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων πρέπει να γίνονται σε προγραμματική βάση, δεδομένου ότι στο νέο πολιτικό περιβάλλον οι διαχωριστικές γραμμές αριστεράς - δεξιάς και προόδου - συντήρησης είναι ξεκάθαρες και θα καθορίσουν τις πολιτικές συγκλίσεις και αντιπαραθέσεις».

Διαβάστε ΕΔΩ σε μορφή PDF τη διακήρυξη.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr