ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης στο «Ακραίως»: Είναι η κυβέρνηση «Panama Papers» - Να παραιτηθεί η κ. Ξεπαπαδέα

Δημοσίευση 9 Απριλίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 9 Απριλίου 2019, 12:54
Θεοχάρης στο «Ακραίως»: Είναι η κυβέρνηση «Panama Papers» - Να παραιτηθεί η κ. Ξεπαπαδέα
Facebook Twitter Whatsapp

«Υπάρχει πλήρη κατάρρευση του ηθικού της πλεονεκτήματος».

Την παραίτηση της γ.γ. καταπολέμησης της Διαφθοράς κ. Ξεπαπαδέα ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, μετά τις αποκαλύψεις για την επαγγελματική της δραστηριότητα. Παράλληλα κατηγόρησε τον τέως υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο ότι «τα ήξερε όλα», ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, χαραkτηρίζοντάς την «ως κυβέρνηση των Panama Papers», σημειώνοντας ότι «υπάρχει πλήρη κατάρρευση του ηθικού της πλεονεκτήματος».

«Είναι η κυβέρνηση Panama Papers, Η κ. Ξεπαπαδέα είναι στην Γενική Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και εκπροσωπεί τον Αρτεμίου, που εμπλέκεται στα Panama Papers. Έχουμε πλήρη κατάρρευση του ηθικού πλεονεκτήματος της κυβέρνησης» υποστήριξε και εγκάλεσε τον κ. Παπαγγελόπουλο: «Ο ίδιος ο υπουργός (Παπαγγελόπουλος) ήξερε τα ζητήματα, γι’ αυτό την έδιωξε από σύμβουλό του γιατί υπήρχε το ασυμβίβαστο, ενώ στη θέση της ΓΓ Διαφθοράς δεν υπάρχει ασυμβίβαστο και μπορεί να δικηγορεί».

Υποστήριξε, επίσης, ότι: «Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει, δεν μπορούν να γίνουν από την Γ.Γ. Διαφθοράς, πρέπει να παραιτηθεί γιατί είναι καραμπινάτο ασυμβίβαστο. Επίσης κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή γιατί πρέπει να λογοδοτήσει ο υπουργός Παπαγγελόπουλος που τα ήξερε όλα αυτά. Η ένοχη σιωπή του είναι πιο εκκωφαντική από το να έρθει να απαντήσει. Φαίνεται μια χορογραφία δράσεων: είναι μέρος της κυβέρνησης και εκπροσωπεί υποθέσεις κατά του Δημοσίου».

Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, επισήμανε ότι: «είναι η μεγαλύτερη σκευωρία κυβέρνησης κατά πολιτικών αντιπάλων. Φέρνει ένα πόρισμα σε τμήματα, και δικαστικοί λειτουργεί συμπράττουν, αντί να προχωρήσει γρήγορα. Ένας συνεχές μαγείρεμα, γιατί ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να σέρνεται μέχρι τις εκλογές για να μπορεί να σπιλώνει αντιπάλους. Είναι ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας».

Ερωτώμενος για τον χρόνο των βουλευτικών εκλογών, απάντησε πως: «Εάν δεν δείτε πόρισμα για τους υπόλοιπους πέντε που είναι στην αναμονή, δεν θα δούμε εκλογές. Η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει το πρώτο ημίχρονο λάσπης να πάει στις ευρωεκλογές για να δει πόσο θα πιάσει».