ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση Βούτση σε συνταξιούχους βουλευτές για αναδρομικά: «Ηθικό και πολιτικό πρόβλημα! Να αποσυρθούν οι διεκδικήσεις»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 11 Απριλίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 11 Απριλίου 2019, 16:40
Έκκληση Βούτση σε συνταξιούχους βουλευτές για αναδρομικά: «Ηθικό και πολιτικό πρόβλημα! Να αποσυρθούν οι διεκδικήσεις»
Facebook Twitter Whatsapp

Όσα είπε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της Βουλής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θέση αναφορικά με το ζήτημα της διεκδίκησης αναδρομικών από τους συνταξιούχους βουλευτές, πήρε πριν από λίγη ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, απευθύνοντας έκκληση να μην προχωρήσουν.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος σημείωσε πως υπάρχει ηθικό και πολιτικό πρόβλημα με το εν λόγω ζήτημα και πρόσθεσε «η έκκληση που κάνουμε είναι να αποσυρθούν οι διεκδικήσεις επί των οποίων έχουν ληφθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Η Βουλή και η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο».

Ο κ. Βούτσης εξήγησε πως οι βουλευτές δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και για το λόγο αυτό δεν πληρώνονται αλλά αποζημιώνονται γεγονός που τους διαφοροποιεί από εκείνους που ζητούν αποζημιώσεις. Ωστόσο, επισήμανε ότι από το 09’ επί προεδρίας Σιούφα οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες συμφώνησαν να αποσυνδεθεί το ψήφισμα του 75’, το οποίο εναρμονίζει την αποζημίωση των βουλευτών και το μισθό των δικαστικών. «Το 15 πήραμε σχετική απόφαση περί αποσύνδεσης των 2 μισθών και μάλιστα από κει και ύστερα έχουν γίνει κ μειώσεις στην αποζημίωση», είπε και εξήγησε πως « δεν μπορεί κανείς τελεσίδικες αποφάσεις να ακυρώσει πάρα μόνο να τις επιβραδύνει. Δεν προβλέπεται στο προσεχές μέλλον να ικανοποιηθούν αυτές οι απαιτήσεις αλλά όσο περνά ο καιρός αυξάνονται και οι απαιτήσεις. Το σύνολο του πολιτικού κόσμου κόμματα και κυβέρνηση είναι σε αντίθετη κατεύθυνση».

Αξίζει να σημειωθεί πως βάσει των αποφάσεων των δικαστηρίων και όπως εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος, οι συνταξιούχοι βουλευτές, όχι μόνο μπορούν αλλά και πιθανότατα θα λάβουν τα αναδρομικά που διεκδικούν.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr