ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φίλια πυρά» Αρβανίτη κατά Κουρουμπλή: «Το θέμα είναι γιατί είναι μαζί μας»

Δημοσίευση 15 Απριλίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 23 Απριλίου 2019, 14:12
Facebook Twitter Whatsapp

Εναντίον του ανθυποψηφίου του, με βαριές αιχμές, τάχθηκε με σαφήνεια ο Κώστας Αρβανίτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διπλή επίθεση από τον Κώστα Αρβανίτη στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, μέσα σε μία μέρα, παρόλο που και οι δυο τους είναι υποψήφιοι για την ευρωβουλή με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δημοσιογράφος έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από τον ανθυποψήφιό του, με συνεντεύξεις του στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος και την τηλεόραση του Alpha, ρίχνοντας νερό στο μύλο του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί εντός ΣΥΡΙΖΑ για την φωτογραφία του πρώην υπουργού με τον ακροδεξιό μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Αρχικά στο ραδιόφωνο, ο Κώστας Αρβανίτης είπε ότι «καλό δεν είναι η φωτογραφία αυτή» προσθέτοντας ότι «εγώ δεν θα έβγαζα φωτογραφία, ούτε θα είχα σχέση με τον κ. Αμβρόσιο και ας με έλεγαν κατσαπλιά».

Λίγες ώρες αργότερα ο κ. Αρβανίτης επανήλθε στο θέμα Κουρουμπλή. Όταν του επισημάνθηκε ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με νόημα «το θέμα αυτό είναι για τον κ. Κουρουμπλή γιατί είναι μαζί μας. Εγώ είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Τόσο παρασκηνιακά, όσο και δημοσίως, ο κ. Κουρουμπλής βάλλεται από στελέχη της Κουμουνδούρου για την επίμαχη φωτογραφία, παρόλο που ο ίδιος έχει κάνει δύο δηλώσεις προκειμένου να καταλαγιάσει το θέμα: μία διευκρινιστική και μία επανορθωτική.

Εν τούτοις, σύντροφοι από το κόμμα του Παναγιώτη Κουρουμπλή, όχι μόνο δεν αφήνουν ασχολίαστη την κίνησή του, όπως θα μπορούσαν, αλλά κλιμακώνουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Σκουρλέτης ήταν ο πρώτος που είχε αντιδράσει θεσμικά, ως γραμματέας του κόμματος, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του σε ένα τηλεφώνημα προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή. Κορυφαία στελέχη εκτιμούν πως ο πρώην υπουργός εκμεταλλεύτηκε τους ισχυρούς δεσμούς που έχει με την εκκλησία χωρίς να τον ενδιαφέρει ο αρνητικός αντίκτυπος μιας τέτοιας πράξης. Συμπληρώνουν, ωστόσο πως δεν φαίνεται και ο ίδιος να είχε υπολογίσει το θόρυβο που θα προκαλούσε. 

Η παρέμβαση Αμβρόσιου

Σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ ο μητροπολίτης είχε αναφέρει ότι: «Άνοιξαν οι Συριζαίοι τα στόματά τους και λένε πάλι ανοησίες […] Ψυχορραγούν».

Προσέθεσε ότι η Εκκλησία θα στηρίξει πολιτικά τον κ. Κουρουμπλή. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι το 2015 είχε στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ τώρα απλώς ασκεί κριτική, καθώς ο λόγος του Θεού δεν συνάδει πλέον με τις ενέργειες του πρωθυπουργού ή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πιο εντυπωσιακή όμως δήλωση του κ. Αμβρόσιου ήταν ότι ο κ. Κουρουμπλής υπήρξε ευεργέτης του γηροκομείου όπου είχαν συναντηθεί και για αυτόν τον λόγο πήγε να τον υποδεχτεί.