ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Μητσοτάκη στους τραγουδοποιούς μετά τις αντιδράσεις

Δημοσίευση 17 Απριλίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 23 Απριλίου 2019, 14:42
Επιστολή Μητσοτάκη στους τραγουδοποιούς μετά τις αντιδράσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Τι διευκρινίζει 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιστολή στο σωματείο μουσικών δημιουργών ΑΣΜΑ 450+ και τον πρόεδρο του ΕΥΕΔ (κοινό σωματείο των δημιουργών), Φοίβο Δεληβοριά, έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη χθεσινή μεταξύ τους συνάντηση που προκάλεσε αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ

Είχε προηγηθεί αντίδραση των τραγουδοποιών, αναφορικά με το βίντεο που διακινήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, με τον Φοίβο Δεληβοριά να ζητά την απόσυρση της εικόνας του.

Από τη μεριά της ΝΔ υποστηρίζεται ότι υπήρξε μια λεκτική παρεξήγηση, η οποία οδήγησε σε αντίδραση των τραγουδοποιών για τη διαχείριση της συνάντησής τους, και για να λήξει εστάλη αυτή η επιστολή εκ μέρους του προέδρου της ΝΔ.

«Ευχαριστώντας σας ξανά για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε τη Δευτέρα, θέλω να διασαφηνίσω μια φράση μου που πιθανώς παρεξηγήθηκε, εξού και με έκπληξη διάβασα μια ανακοίνωση του Σωματείου σας, αλλά και μια ανάρτηση του διακεκριμένου τραγουδοποιού κ. Φοίβου Δεληβοριά», αναφέρει στην επιστολή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεχίζει:

«Στόχος μου, όπως είπα σε όλους τους δημιουργούς που μετείχαν στη συνάντησή μας, είναι να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το ελληνικό τραγούδι, και πρωτίστως βέβαια τους χιλιάδες λιγότερο γνωστούς δημιουργούς -συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς- που ζουν αποκλειστικά από τα πνευματικά δικαιώματα. Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνα δημόσια έκκληση στους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την ελληνική μουσική, να καταβάλουν, ως οφείλουν, το τίμημα που προβλέπει ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών. Χαρακτήρισα το τίμημα συμβολικό, γιατί είναι όντως συμβολικό, αν το συγκρίνει κανείς με τα έσοδα που αποκομίζουν, αξιοποιώντας και το καλλιτεχνικό έργο των Ελλήνων δημιουργών.

Με το ίδιο ακριβώς πνεύμα, όπως τόνισα, θα στηρίξω και το συλλογικό σας πια στόχο, να μετεξελιχθεί ο σημερινός φορέας ΕΥΕΔ, σε έναν ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο από το κράτος φορέα αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών σας δικαιωμάτων», καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.