ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε Ομάν, Κατάρ, Μπαχρέιν

Δημοσίευση 30 Απριλίου 2019, 05:00 / Ανανεώθηκε 29 Απριλίου 2019, 16:14
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε Ομάν, Κατάρ, Μπαχρέιν
Facebook Twitter Whatsapp


Ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις χώρες του Περσικού Κόλπου από τις 30 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου

 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στο επίκεντρο των επαφών του κ. Κατρούγκαλου θα βρεθούν οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην κρίση στη Μέση Ανατολή, οι εξελίξεις στην περιοχή του Κόλπου, καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν και οι ελληνικές διπλωματικές πρωτοβουλίες και η θετική επίδρασή τους στην σταθερότητα στην περιοχή.

Περαιτέρω, θα επιδιωχθεί η εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των τριών αυτών χωρών, με έμφαση στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και στην προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς όπως οι υποδομές, η ενέργεια, τα φαρμακευτικά προϊόντα και ο τουρισμός.

Ειδικότερα:
- Την Τρίτη 30 Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Μουσκάτ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ομανό ομόλογό του, Μπιν Αμπντάλλαχ, καθώς και με τους υπουργούς Τουρισμού, Μπιν Χαμάντ Αλ-Μέρζι και Εμπορίου και Βιομηχανίας, Αλί Αλ-Σουνάιντι.

- Την επομένη, Τετάρτη 1 Μαΐου, ο Γ. Κατρούγκαλος θα μεταβεί στην Ντόχα του Κατάρ, όπου αναμένεται να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον ομόλογό του, Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουράχμαν Αλ Θάνι, καθώς και με την Πρόεδρο του Qatar Foundation για την Παιδεία και την Επιστήμη, Sheikha Moza και τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, Αλί Μπιν Αχμέντ Αλ-Κουγουάρι.

- Την Πέμπτη 2 Μαΐου ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τη Μανάμα, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνομιλίες με σειρά αξιωματούχων του Μπαχρέιν, με έμφαση στα περιφερειακά ζητήματα και την οικονομία.