ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέσμευση Κ. Μητσοτάκη: Θα στηρίξω τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις

του Γιώργου Δ. Ευθυμίου - Δημοσίευση 5 Μαΐου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 5 Μαΐου 2019, 13:10
Δέσμευση Κ. Μητσοτάκη: Θα στηρίξω τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ από τη Δράμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίσκεψη σε μεγάλη εξαγωγική επιχείρηση μαρμάρου έξω από τη Δράμα πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα για στήριξη της επιχειρηματικότητας.

«Χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα σήμερα να επισκεφτώ μία επιτυχημένη εξαγωγική ελληνική επιχείρηση. Το ελληνικό μάρμαρο ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Από την Κίνα ως την Αμερική και από την μέση Ανατολή ως τη Νότια Αφρική», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Το μάρμαρο αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας, και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό θα πρέπει να στηριχθούν με χαμηλότερη φορολογία αλλά και απλοποίηση του δανειοδοτικού καθεστώτος, έτσι ώστε να έχουμε περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας, σε ένα κλάδο στον οποίον η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα».

Έπειτα, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε πως «Η Νέα Δημοκρατία στην επόμενη μέρα, θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να στηρίξουμε, όχι μόνο τις επιχειρήσεις αυτές καθεαυτές, αλλά να αντιμετωπίσουμε το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, νέοι οποίοι ψάχνουν καλές θέσεις απασχόλησης και πρέπει να τις βρουν στον τόπο τους. Το μάρμαρο από τη φύση του είναι ένα προϊόν το οποίο στηρίζει την περιφερειακή ανάπτυξη. Και εδώ πέρα στην δράμα ο κλάδος του μαρμάρου μπορεί να δημιουργήσει από μόνος του, αρκετές χιλιάδες θέσεις απασχόλησης Και αυτό θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός».

Απαντώντας σε ερώτηση για το δρόμο Δράμα – Αμφίπολη ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Έχω δεσμευτεί από την διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, Αλλά έχει ενταχθεί και στο πρόσφατο πρόγραμμα για τις υποδομές το οποίο έχουμε ανακοινώσει, Για την άρση της απομόνωσης της Δράμας».

«Η Δράμα αποτελεί μία από τις δύο περιφερειακές ενότητες της Βόρειας Ελλάδας που δε συνδέεται με κεντρικό οδικό άξονα, Το έργο Εγνατία – Σράμα μέσω Αμφίπολης είναι ένα έργο το οποίο θα δρομολογηθεί Από την επόμενη κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας, αποτελεί δέσμευση μου, αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας, Αποτελεί αίτημα και των επιχειρήσεων, οι οποίες εξάγουν τα προϊόντα τους και θέλουν κι αυτές γρήγορη πρόσβαση, Όχι μόνο στην Εγνατία αλλά και σε όλα τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδος», συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ακόμα πως δεν θέλει επιχειρηματίες οι οποίοι επενδύουν στην χώρα, να αισθάνονται διωκόμενοι από την ίδια τους την πατρίδα.

«Και δεν μπορώ να δεχθώ ότι η χώρα μας έχει ένα πιο δυσχερές επιχειρηματικό περιβάλλον, Απ' ότι έχουν οι γειτονικές χώρες. Και αυτό θα αλλάξει, Οι έλληνες επιχειρηματίες θα κληθούν από την επόμενη κυβέρνηση, να επενδύσουν στην πατρίδα μας, Να δημιουργήσουν καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης, και αυτή η συμφωνία αλήθειας Μεταξύ της επόμενης κυβέρνησης και του ελληνικό επιχειρείν, είμαι βέβαιος ότι θα τηρηθεί και από τις δύο πλευρές», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr