ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας στο «Ακραίως»: Όσκαρ υποκρισίας στον κ. Τσίπρα - Είναι κρυφά με τους λίγους

Δημοσίευση 7 Μαΐου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 7 Μαΐου 2019, 12:16
Τασούλας στο «Ακραίως»: Όσκαρ υποκρισίας στον κ. Τσίπρα - Είναι κρυφά με τους λίγους
Facebook Twitter Whatsapp

Ο βουλευτής της ΝΔδιερωτήθηκε ποιος πρωθυπουργός κρύβει τις διακοπές του και εξήγησε για ποιους λόγους είναι πρόβλημα οι διακοπές του κ. Τσίπρα σε πολυτελές σκάφος της κ. Παναγοπούλου.

«Υπέρτατο υποκριτή» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Κώστας Τασούλας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα σημείωσε ότι θα έπρεπε να είναι υποψήφιος για το Όσκαρ υποκρισίας, με αφορμή τις διακοπές του κ. Τσίπρα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι. Γεγονός που απέκρυψε.

Ο κ. Τασούλας διερωτήθηκε ποιος πρωθυπουργός κρύβει τις διακοπές του και εξήγησε για ποιους λόγους είναι πρόβλημα. «Πρώτον επειδή δεν το αποκάλυψε. Και δεύτερον, αυτό τον τρόπο ζωής τον έχει απολύτως ενοχοποιήσει. Αποδίδει στη ΝΔ τη δυσφήμιση της εκπροσώπησης αυτού του κόσμου. Είναι υπέρτατος υποκριτής ο Τσίπρας, αυτά που κατηγορεί τα κάνει ο ίδιος. Εκτός κι αν κατηγορεί τις σχέσεις με επιχειρηματίες όχι επειδή είναι μεμπτό, αλλά από φθόνο. Ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται υποψήφιος για Όσκαρ, όχι Νόμπελ αυτό το πήρε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά υποκριτικής».

Ο βουλευτής της ΝΔ ισχυρίστηκε ότι ένας πρωθυπουργός βεβαίως και μπορεί να μιλάει με επιχειρηματίες, αλλά ο κ. Τσίπρας «είναι ένας πρωθυπουργός που έχει ποινικοποιήσει την επαφή με τον επιχειρηματική κόσμο, έχει ποινικοποιήσει τη σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και αποδεικνύεται ότι αυτός κρυφά λίγες μέρες μετά την ανήκουστη τραγωδία του Ματιού  παραθερίζει σε πολυτελές γιοτ εφοπλιστή. Είναι η απόλυτη υποκρισία να κατηγορεί τις επαφές με επιχειρηματικό κόσμο και να τις έχει ο ίδιος».

Ο κ. Τασούλας αναρωτήθηκε και ποιο είναι το έργο της κ. Παναγοπούλου ως συμβούλου του πρωθυπουργού. «Το να είσαι άμισθος δεν σημαίνει ότι μπορείς να είσαι και αναποτελεσματικός. Έχει ρόλο παράλληλο, με τον αρμόδιο υφυπουργό για τον Απόδημο Ελληνισμό. Κάπως συνεργάζεται με τον Κουίκ. Κατά δήλωσή της, το μόνο που έχει κάνει η κ. Παναγοπούλου, είναι ότι φιλοξένησε κρυφά στο σκάφος της τον πρωθυπουργό».

Ερωτώμενος γιατί η ΝΔ προχώρησε τώρα στην πρόταση μομφής κατά Πολάκη, απάντησε: «Ο ρόλος μας είναι να ελέγχουμε την κυβέρνηση. Το απαράδεκτο φάουλ του κ. Πολάκη, από τη στιγμή που το υιοθέτησε και προστάτευσε ο κ. Τσίπρας γίνεται φάουλ της κυβέρνησης. Θα αναδείξουμε την πολιτική χυδαιότητα και τη βαρβαρότητα. Ένα ούφο, όπως είναι ο Πολάκης, μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Κατηγορείται η πολιτική βαρβαρότητα μιας παράταξης».

Τέλος αναφερόμενος στην κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστήριξε ότι «υπάρχει δραματική ένταση στην ΑΟΖ της Κύπρου και αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση».

Και συνέχισε την επίθεσή του στον κ. Τσίπρα. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν σταδιοδρόμησε κατηγορώντας όσους έχουν εξοχικό, ή γνωρίζουν επιχειρηματίες. Ακόμα και στο νομοσχέδιο των 120 δόσεων, οι επιχειρήσεις δεν έχουν το προνόμιο των 120, αλλά των δόσεων. Η εχθρότητα προς τις επιχειρήσεις είναι θεσμοθετημένη. Εδώ είναι η υποκρισία. Είναι κρυφά με τους λίγους».