ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο η Τουρκία, να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου

Δημοσίευση 9 Μαΐου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 9 Μαΐου 2019, 18:53
Τσίπρας: Παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο η Τουρκία, να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου
Facebook Twitter Whatsapp

«Η ΕΕ δεν θα μπορέσει να παίξει ουσιαστικότερο ρόλο, εάν δεν αναβαθμίσει το διεθνή της ρόλο. Εγώ και ο κ. Αναστασιάδης αναδείξαμε ως κεντρικό ζήτημα τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ»

Σαφές μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρουμανία, στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από την Τουρκία να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου, ενώ διαμήνυσε ότι στήριξε απόλυτα τις θέσεις που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

«Η ΕΕ δεν θα μπορέσει να παίξει ουσιαστικότερο ρόλο, εάν δεν αναβαθμίσει το διεθνή της ρόλο. Εγώ και ο κ. Αναστασιάδης αναδείξαμε ως κεντρικό ζήτημα τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Στήριξα απόλυτα τις ενέργειες του προέδρου και εγώ ανέδειξα τις βασικές θέσεις της Ελλάδας ως προς τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Ζητήσαμε εγώ και ο κ. Αναστασιάδης, στην επόμενη Σύνοδο να εξετάσουμε τα απαραίτητα βήματα και ενέργειες εάν η μονομερής παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου συνεχιστεί από την Άγκυρα. Η Τουρκία να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου, όπως όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτό είναι ευρωπαϊκή θέση».

«Το μέλλον της Ευρώπης περνά μέσα από περισσότερη κοινωνική συνοχή, μέσα από μια ΕΕ πιο ελκυστική στους πολίτες, με λιγότερη λιτότητα και περισσότερη ανάπτυξη», ανέφερε κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις