ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούρα στο «Ακραίως»: Ο κ. Τσίπρας κρύβει ότι στηρίζει την ευρωπαϊκή αριστερά

Δημοσίευση 14 Μαΐου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 14 Μαΐου 2019, 12:51
Μπούρα στο «Ακραίως»: Ο κ. Τσίπρας κρύβει ότι στηρίζει την ευρωπαϊκή αριστερά
Facebook Twitter Whatsapp

Σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές που έβαλαν πλάτη στις επιλογές του Σόιμπλε για την Ελλάδα, η ευρωπαϊκή αριστερά δεν ήταν θετική απέναντι στο ελληνικό ζήτημα».

«Ο κ. Τσίπρας κρύβει ότι στηρίζει την ευρωπαϊκή αριστερά, που δεν έπαιξε και κανένα ρόλο στις εξελίξεις στην Ευρώπη» υποστήριξε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Μπούρα στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Τσίπρας δεν στηρίζει τον κ. Τίμερμαν ως επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας. Αλλά κρύβει ότι στηρίζει την ευρωπαϊκή αριστερά» επανέλαβε και σημείωσε: «Σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές που έβαλαν πλάτη στις επιλογές του Σόιμπλε για την Ελλάδα, η ευρωπαϊκή αριστερά δεν ήταν θετική απέναντι στο ελληνικό ζήτημα».

Η κ. Μπούρα αναφέρθηκε και στο διακύβευμα των ευρωεκλογών. «Οι προκλήσεις της ΕΕ είναι η ψηφιοποίηση, η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος, που χρειάζονται υψηλές επενδύσεις. Επίσης, οι δημογραφικές αλλαγές και επιπτώσεις στην κοινωνία, σημειώστε ότι ο μέσος όρος ηλικίας το 2030 θα είναι τα 45 έτη. Το μεγάλο στοίχημα για τις ευρωεκλογές είναι να αντισταθεί στις πιέσεις του ακροδεξιού ρεύματος. Η απάντηση είναι οι πολιτικές για την ανεργία, για τους χαμένους της παγκσμοιοποίησης, κλπ».

Η κ. Μπούρα επισήμανε κι ένα πρόβλημα που διαπιστώνει στην επαφή της με τους πολίτες. «Αυτό που δεν γνωρίζουν  είναι ότι οι ευρωεκλογές είναι πανελλαδικές, δεν είναι ανά περιφέρειες. Έτσι δεν μπορείς να επικεντρωθείς σε προβλήματα», και καταλήγοντας έκανε λόγο για άνοδο του ΚΙΝΑΛ, γιατί «έχει μια προοδευτική πρόταση για την Ελλάδα».