ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μπορεί να αγοράζουν ΜΜΕ, αλλά δεν μπορούν να εξαγοράσουν την ψήφο του λαού

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 19 Μαΐου 2019, 22:30
Facebook Twitter Whatsapp

«Κάθε φορά που μιλάνε ξεγυμνώνονται. Ξεγυμνώνεται το πρόγραμμά τους. Οι προτεραιότητές τους αφορούν τους λίγους και όχι τους πολλούς», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας στον Πειραιά, εξαπέλυσε πυρά κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός απέρριψε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση των δανειστών αναφορικά με τα μέτρα ελάφρυνσης που εξήγγειλε και ψηφίστηκαν την περασμένη Τετάρτη από τη Βουλή. «Ο λαός θα αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα, ούτε οι δανειστές, ούτε οι δημοσκόποι», σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε «το βράδυ της Κυριακής, οι δημοσκόποι και οι δημοκόποι, δεν θα μπορούν να κοιμηθούν». 

«Κάθε φορά που μιλάνε ξεγυμνώνονται. Ξεγυμνώνεται το πρόγραμμά τους. Οι προτεραιότητές τους αφορούν τους λίγους και όχι τους πολλούς», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Νωρίτερα, κατά την αρχή της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Νομίζω ότι σήμερα εσείς εδώ προχθές στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα ,στο Αιγάλεω, στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην Άρτα από παντού δίνουμε ένα μήνυμα ότι το πείραμα της μετά -δημοκρατίας που θέλησαν κάποιοι να φτιάξουν στη χώρα μας ένα πείραμα για να μπορέσουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού να ανακόψουν την ορμή τη λαϊκή που εκφράστηκε το 2015. (…) Το πείραμα σας απέτυχε και σας το λέμε εδώ από τον Πειραιά».

Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα πυρά του τόσο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και εμμέσως κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη. «Ο Πειραιάς ήταν ανέκαθεν το πεδίο της μάχης του εργατικού και του λαϊκού συστήματος. Το παλιό κατεστημένο που χρεοκόπησε τη χώρα, σχεδίαζε την παλινόρθωσή του. Στην αρχή σχεδίαζε την αριστερή παρένθεση, την αποτυχία, είχαν ταυτιστεί με τους πιο σκληρούς δανειστές. Αργότερα προεξοφλούσαν ότι φέραμε τον κοινωνικό όλεθρο και την καταστροφή, ότι θα κόψουμε τις συντάξεις, ότι δεν θα βγούμε από τα μνημόνια. Και όσο έκαναν αυτές τις προβλέψεις, είχαν συσσωρεύσει ΜΜΕ στη δική τους γραμμή πυρός. Και θέλανε πρώτα στον Πειραιά να στρέψουν το λαό εναντίον μας, να δημιουργήσουν αμφιβολίες στους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

«Αλλά το ρεύμα νίκης φανερώνει ένα πράγμα: Δεν αρκεί να έχει λεφτά και ΜΜΕ, πρέπει να έχεις σχέδιο και όραμα. Και όσο ο καιρός περνάει και ο λαός τους καταλαβαίνει και τους γυρνάει την πλάτη. Και μας πολεμούν χωρίς όρια, με ψέματα απειλές, λάσπη και προπαγάνδα. Νομίζουν ότι οι εκλογές είναι σαν τους αγώνες του στοιχήματος. Αν τους πληρώσεις καλά, τους στήνεις. Μπορεί να έχουν χρήματα να αγοράσουν δημοσιογράφους, ΜΜΕ, αλλά δεν μπορούν να αγοράσουν την ψήφο και την κρίση του λαού».

«Το ψηφοδέλτιό μας γράφει 13η σύνταξη»

Σχετικά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τόνισε: «Εμείς, έντιμα και καθαρά καταθέτουμε τα πεπραγμένα μας. Τα όσα κάναμε σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες. Αλλά και όσα υλοποιήσαμε τους τελευταίους 9 μήνες. Την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. Την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και την κατάργηση του υποκατώτατου. Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 50% στις χαμηλές περιουσίες και κατά 30% μεσοσταθμικά. Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τη στήριξη της ειδικής αγωγής με 4.500 προσλήψεις. Το επίδομα ενοικίου για 240.000 νοικοκυριά».

«Ο κ. Βέμπερ, ο φίλος του κ. Μητσοτάκη, μας το είπε καθαρά. Μας προειδοποίησε να μην τα ψηφίσουμε. Που σιγά μη γίνει αυτός ο Βαυαρός ανθέλληνας, πρόεδρος της Κομισιόν», είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει ότι «τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των πολλών, αλλά και όσα δεσμευτήκαμε για το 2020, είναι γραμμένα πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Έχουμε πλέον τις βάσεις για να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής. Την απόφαση για το μέλλον της χώρας θα την πάρει ο ελληνικός λαός. Η ψήφος τον ελληνικού λαού θα μας δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουμε» συμπλήρωσε.

«Δεν ερχόμαστε να σας πούμε ότι ζούμε σε ένα παράδεισο» δήλωσε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας πως «ξέρουμε ότι και σήμερα πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι βγάλαμε την οικονομία σε ξέφωτο και έχουμε τη δυνατότητα τις θυσίες του ελληνικού λαού να τις επιστρέψουμε τώρα στους πολλούς».

«Η Ελλάδα μέσα από τις θυσίες του ελληνικού λαού βγήκε από τα μνημόνια. Πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η 13η σύνταξη και η εγγύηση του εισοδήματος σας. Η ψήφος της Κυριακής είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία ανάταξης της χώρας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «ο λαός έχει καταλάβει πιο είναι το σχέδιο του ενός και ποιο είναι το πρόγραμμα του άλλου, τους βλέπω τις τελευταίες μέρες λίγο ανήσυχους. Που πήγαν δα εκείνα τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες που αγόρασαν κσι πληρώνουνε;».

«Πού πήγαν εκείνες οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν 15-17 μονάδες διαφορά. Που πήγε εκείνος ο περίπατος για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι 17 μονάδες έγιναν 10, έγιναν 7, έγιναν 5,5 και τώρα λένε μια ψήφος. (…) Έχουν φτάσει σε σημείο να κάνουν δηλώσεις για αλλοίωση αποτελέσματος, είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως τρέχουν να μαζέψουν τις δημοσκοπήσεις τους όπως μαζεύουν τους πάγκους στη λαϊκή όταν πιάνει βροχή», συμπλήρωσε.