ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019: Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα

Δημοσίευση 26 Μαΐου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 26 Μαΐου 2019, 21:40
Εκλογές 2019: Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα
Facebook Twitter Whatsapp

Γύρω στις 21:00-22:00 τα πρώτα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Singular Logic.

Στις 19:00 το απόγευμα ακριβώς, τα τηλεοπτικά κανάλια θα μεταδώσουν το αποτέλεσμα του exit poll. Όπως εξήγησε ο γενικός διευθυντής της Pulse, Γιώργος Αράπογλου, αυτή θα είναι η πρώτη εκτίμηση του exit poll με το μεγαλύτερο μέρος του δείγματος και θα ακολουθήσει περίπου μία ώρα μετά, στις 20.00 η τελική εκτίμηση του exit poll για το αποτέλεσμα.

«Ακριβώς στις 19:00 θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση για το exit poll με ένα μεγάλο μέρος, το μεγαλύτερο μέρος του δείγματος, που νομίζω ότι θα έχει και πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μετά από μία ώρα, ίσως λίγο παραπάνω, εξαρτάται από την ροή των τελευταίων συνεντεύξεων, από την καταχώρηση τους, την ετοιμασία τους θα έχουμε την δυνατότητα να έχουμε την τελική εκτίμηση του exit poll, η οποία πάντως θα είναι πριν από την εκτίμηση της Singular Logic, η οποία τοποθετείται γύρω στις 21:30», είπε στον ΣΚΑΪ ο γενικός διευθυντής της Pulse, Γιώργος Αράπογλου.

Και συνέχισε: «Από το πρωί βρισκόμαστε στις επάλξεις για να διεκπεραιώσουμε και να ολοκληρώσουμε το exit poll και να έχουμε τη δυνατότητα στη συχνότητα του ΣΚΑΪ ακριβώς στις 19:00 το απόγευμα να έχουμε μία πρώτη αξιόπιστη και αντιπροσωπευτική εκτίμηση».

Σημειώνεται ότι στόχος είναι να συμπληρωθούν 6.500 ερωτηματολόγια για το exit poll των εταιριών δημοσκοπήσεων.

Aπό τις 19.00 το Newpost θα μεταδίδει live τα αποτελέσματα της Singular, τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Γύρω στις 21:00-22:00 θα έχουμε το πρώτο ασφαλές εκλογικό αποτέλεσμα με βάση την εκτίμηση, όπως σημείωσε ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος, αντιπρόεδρος της Singular Logic, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως επεσήμανε, «είναι αρκετά σύνθετη διαδικασία με τρεις κάλπες. Έχει προβλεφθεί μια φυσιολογική ροή για τις ευρωεκλογές, και για τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές. Μετά τις 21:00 και προς τις 22:00 θα μπορέσουμε να δώσουμε μια ασφαλή εκτίμηση, αρχικά για τις ευρωεκλογές, στη συνέχεια για τις περιφερειακές και όπου χρειαστεί για τους δήμους».

«Πρώτα θα δώσουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που έχει το πολιτικό μήνυμα. Θα δώσουμε εκτίμηση σε 13 Περιφέρειες και τους 6 μεγάλους δήμους, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr