ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε η Μεγαλοοικονόμου από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 28 Μαΐου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 31 Μαΐου 2019, 18:45
Παραιτήθηκε η Μεγαλοοικονόμου από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Η βουλευτής Β' Πειραιά έστειλε και επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, στην οποία εξηγεί τους λόγους αποχώρησής της από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε η βουλευτής Β΄Πειραιά, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Μάλιστα, η κυρία Μεγαλοοικονόμου, που το προηγούμενο διάστημα είχε στηρίξει με όλες τις δυνάμεις τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τον Αλέξη Τσίπρα, έστειλε επιστολή και στον πρωθυπουργό, εξηγώντας ακριβώς τους λόγους αποχώρησής της από την ΚΟ του κόμματος.

Η κυρία Μεγαλοοικονόμου είναι η πρώτη βουλευτής που εγκαταλείπει τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα του στις ευρωεκλογές, που σημαίνει ότι δεν θα είναι υποψήφια με το κόμμα στις εθνικές εκλογές.

Η επιστολή στον Νίκο Βούτση

Από την Ένωση Κεντρώων στον ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Μεγαλοοικονόμου είχε περάσει το κατώφλι της Βουλής με την Ένωση Κεντρώων, χωρίς όμως να δώσει τη «μάχη του σταυρού». Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 δεν είχε κατέβει υποψήφια για να εμφανιστεί ξαφνικά πρώτη στο ψηφοδέλτιο της Ενωσης Κεντρώων στην Β’ Πειραιά για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς που έγιναν όμως με «λίστα» και όχι σταυροδοσία.

Στις 10 Ιουλίου 2017, ανεξαρτητοποιήθηκε από την Ένωση Κεντρώων, γιατί ο Βασίλης Λεβέντης είχε προτείνει τον γιο του, Μάριο Γεωργιάδη, για την αντιπροεδρία της Βουλής.

«Σήμερα, Δευτέρα 10/07/2017, δήλωσα με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου την παραίτησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της “Ένωσης Κεντρώων”. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια συμπόρευσης με την Ένωση Κεντρώων, θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά, πρωτίστως τον Πρόεδρο, Βασίλη Λεβέντη, αλλά και τα λοιπά μέλη του κόμματος για αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.

Δυστυχώς, η δίχρονη αυτή πορεία δεν ήταν όπως είχα οραματιστεί, καθώς πρώτιστο μέλημά μου πάντοτε ήταν -και παραμένει- το να εκτελώ ευσυνείδητα και αποτελεσματικά το δύσκολο έργο που έχω αναλάβει και να μπορώ να ανταπεξέλθω στις ευθύνες μου, απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Αντιθέτως, όλο αυτό το διάστημα αισθάνθηκα, ότι προσπαθώ ουσιαστικά μόνη μου, χωρίς τους απαραίτητους και κατάλληλους συνεργάτες, να παραμείνω πιστή στις υποχρεώσεις μου, αλλά και στα ιδεώδη μου και στις αρχές μου. Ευελπιστώ ότι η ανεξαρτητοποίησή μου θα μου δώσει την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων, για να πετύχω ως Ελληνίδα Βουλευτής, όλα όσα οφείλω στον ελληνικό λαό», έγραφε στην επιστολή παραίτησής της από την Ένωση Κεντρώων.

Το επόμενο διάστημα σημειώνεται πως ακολούθησαν έντονοι καβγάδες με τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Λεβέντη. 

Στις 15 Ιανουαρίου 2018, η κυρία Μεγαλοοικονόμου έγινε η πρώτη βουλευτής άλλου κόμματος που προσχώρησε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή της στον πρωθυπουργό. 

Η δύσκολη σχέση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Πάντως, η σχέση της με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ εύκολη. Δεν έχει περάσει άλλωστε και πολύς καιρός από τότε που δέχθηκε επιθέσεις από το βήμα της ΚΟ για τον τρόπο με τον οποίο πολιτευεται και τον lifestyle χαρακτήρα της. 

Στους διαδρόμους της Βουλής και στο καφενείο ηταν συχνή η εικόνα της κυρίας Μεγαλοοικονόμου να κάθεται μόνη, χωρίς να έχει πολλές επαφές με τους πρώην -πλέον- συντρόφους της.

Η ίδια εξάλλου είχε εκφράσει και στο κομματικά όργανα τις ενστάσεις της για τον τρόπο που της συμπεριφερεται το κόμμα, αφήνοντας να εννοηθεί πως προωθούνται συνεχώς αλλά πρόσωπα. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, αυτός ήταν και ένας από τους λόγους της αποχώρησης της. 

Το τραγούδι για τον Τσίπρα που έγινε viral

Εν τω μεταξύ, από την προσχώρησή της στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και μετά, η βουλευτής είχε εκφράσει ουκ ολίγες φορές την αγάπη της και τον θαυμασμό της στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, του είχε γράψει και... τραγούδι, το οποίο έγινε viral. «Σε λένε Αλέξη και είσαι ηγέτης. Η κάθε σου λέξη, ομόνοια και καταπέλτης», έγραψε η κυρία Μεγαλοοικονόμου, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «γοητευτικό».

Δείτε το βίντεο: