ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαρίδης: Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν δημοκρατικό κόμμα - Ήταν το κόμμα του Λεβέντη

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2019, 15:53
Σαρίδης: Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν δημοκρατικό κόμμα - Ήταν το κόμμα του Λεβέντη
Facebook Twitter Whatsapp

Διέψευσε τα περί συνεργασίας με το κόμμα του Βελόπουλου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα. Ήταν το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη» δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο Γιάννης Σαρίδης αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίησή του από την Ένωση Κεντρώων.

Ο κ. Σαρίδης σημείωσε ότι το κόμμα στο οποίο ήταν βουλευτής είχε δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν πριν μπει στη Βουλή όπου ο Βασίλης Λεβέντης έκανε το μοναχικό και επίπονο αγώνα του και η δεύτερη όταν μπήκε στη Βουλή. «Εκεί», δήλωσε ο κ. Σαρίδης, «συμμετείχα και εγώ ως βουλευτής όχι του Βασίλη Λεβέντη αλλά της Ένωσης Κεντρώων».

Υποστήριξε ακόμα ότι το δικό του το θέμα ήταν ιδεολογικό, το οποίο, όπως είπε το είχε συζητήσει με τον Βασίλη Λεβέντη από το Σεπτέμβριο του 2018 και διέψευσε ότι συζητά με άλλο κόμμα.

Ερωτηθείς για το κόμμα του κ. Βελόπουλου, ο Γιάννης Σαρίδης διέψευσε τα περί συνεργασίας και περιορίστηκε να πει ότι οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί πριν από ένα χρόνο στο αεροδρόμιο και είχαν συμφωνήσει να βρεθούν, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν συναντηθεί.

Τέλος, ο Γιάννης Σαρίδης στην τηλεοπτική του συνέντευξη σημείωσε: «Με κατηγορούσαν για αχάριστο την ίδια στιγμή που εγώ κρατούσα όρθιο κοινοβουλευτικά το κόμμα εις βάρος της όποιας πολιτικής μου εξέλιξης. Έκατσα μέσα για να μη φανώ εγώ ότι γκρέμιζα το κόμμα και προσπαθούσα να πείσω τον πρόεδρο ότι δεν πάμε καλά και κάτι πρέπει να αλλάξει. Αυτό που με διακρίνει είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων. Είμαι συνεπής απέναντι στη συνείδησή μου».

Λεβέντης για ανεξαρτητοποίηση Σαρίδη: Από σήμερα αποκτά και τον τίτλο του Συμπιλίδη

«Ο κ. Σαρίδης ήταν εκτός κόμματος εδώ και δύο χρόνια» σχολίασε ο Βασίλης Λεβέντης την απόφαση του Γιάννη Σαρίδη να ανεξαρτητοποιηθεί, κάτι που οδηγεί στη διάλυση της ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων.

Μιλώντας στον Realfm 97,8, ο επικεφαλής της ΕΚ, ζητά την παράδοση της έδρας, λέγοντας: «Ήθελε τον τίτλο του Συμπιλίδη, ο μόνος τίτλος που δεν είχε ήταν του Συμπιλίδη, τον αποκτά από σήμερα. Ένας που προδίδει ένα κόμμα πρέπει να παραδίδει την έδρα«.

«Σίγουρα θα είναι πιο αυστηρές οι επιλογές στα ψηφοδέλτια, οι δημοσιογράφοι είχαν περάσει την άποψη ότι είχα κάνει λάθος επιλογές. Στις προδοσίες δεν υπάρχουν λάθος επιλογές», πρόσθεσε.