ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικεφαλής στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ ο Καμίνης: Σύγκρουση Γεννηματά –Βενιζέλου

Δημοσίευση 1 Ιουνίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουνίου 2019, 06:20
Επικεφαλής στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ ο Καμίνης: Σύγκρουση Γεννηματά –Βενιζέλου
Facebook Twitter Whatsapp

Η πρώτη αντίδραση του ΚΙΝΑΛ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύγκρουση μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου πυροδότησε η απόφαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ θα θέσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του έθεσε εαυτόν εκτός του Κινήματος Αλλαγής μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με την Φώφη Γεννηματά η οποία του γνωστοποίησε την απόφασή της να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας ενώ τον κ. Βενιζέλο στην τελευταία θέση.

 «Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο Newpost.gr πηγές του ΚΙΝΑΛ τόνιζαν πως στον Ευάγγελο Βενιζέλο προτάθηκε η τελευταία και τιμητική θέση του Επικρατείας ενώ σχολίαζαν πως η αντιδρασή του δείχνει πως ο κ. Βενιζέλος ήθελε μόνο την πρώτη θέση.

Να σημειωθεί πως ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων δεν κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής συγκεντρώνοντας συνολικά 75.568 σταυρούς καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση πίσω από τους: Νίκο Ανδρουλάκη, Εύα Καϊλή και Νίκο Παπανδρέου . 

Αναλυτικά η δήλωσή του Ευάγγελου Βενιζέλου:

 «Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας».

Η αντίδραση του ΚΙΝΑΛ

Σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη η αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου δείχνει πως ο πρώην πρόεδρος του κόμματος ήθελε μόνο την πρώτη θέση του Επικρατείας.

Οι ίδιες πηγές από το Κίνημα Αλλαγής ανέφεραν πως στη διάρκεια της συνάντησής που είχαν η Φώφη Γεννηματά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε από τον δεύτερο να είναι δίπλα της στον προεκλογικό αγώνα ενώ του πρότεινε την τελευταία και τιμητική θέση του ψηφοδελτίου.

Κατά τις πηγές αυτές η επιλογή του Γιώργου Καμίνη συμβολίζει την Ενότητα, τη Διεύρυνση και την Αυτονομία του χώρου.

Τέλος, σε σχέση με την κατηγορία του κ. Βενιζέλου πως το ΚΙΝΑΛ γίνεται ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, κύκλοι της Χαρ. Τρικούπη σχολίαζαν πως πριν από 2-3 ημέρες ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξυμνούσε το ΚΙΝΑΛ και την ηγεσία του. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr