ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά για Βενιζέλο: «Εγώ είμαι Πρόεδρος - Γιατί δεν πάει να ζητήσει την ψήφο των πολιτών;»

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2019, 07:20
Γεννηματά για Βενιζέλο: «Εγώ είμαι Πρόεδρος - Γιατί δεν πάει να ζητήσει την ψήφο των πολιτών;»
Facebook Twitter Whatsapp

«Εγώ παίρνω την ευθύνη», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Εγώ είμαι Πρόεδρος, εγώ παίρνω την ευθύνη», διεμήνυσε η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής, που έχει προκαλέσει αναταράξεις στο κόμμα.

Μιλώντας στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε: «Γιατί δεν πάει ο κ. Βενιζέλος να ζητήσει την ψήφο των προοδευτικών πολιτών;».

Μάλιστα παρά το γεγονός ότι αρκετά στελέχη έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ το θέμα με τον Ε. Βενιζέλο, η ίδια υπογράμμισε πως δεν υπάρχει προβληματισμός και αμηχανία στην παράταξη. «Στον κόσμο μας, στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητούν ελπίδα. Και σ’ αυτούς στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ότι εμείς είμαστε εδώ, έχουμε ανοίξει την πόρτα, τους περιμένουμε κι εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο και αυτό που χρειάζεται είναι να ηττηθεί η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές».

Ερωτηθείσα για την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη καθώς και του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη πέρασε στην αντεπίθεση. «Είμαι πρόεδρος και έκανα μια επιλογή… Δεν συναποφασίζουμε. Σέβομαι τον κ.Σημίτη, τον έχω στηρίξει σε όλα τα ανήθικα και ανέντιμα έχουν ακουστεί εις βάρος του, αλλά δεν είναι πρόεδρος κι ο κ.Ανδρουλάκης είναι Ευρωβουλευτής και περιμένουμε να κάνει τη δουλειά του στην Ευρωβουλή. Άλλος είναι πρόεδρος και άλλος έχει την ευθύνη την οποία αναλαμβάνω. Κι όποιος θολώνει αυτό το μήνυμα έχει μεγάλη ευθύνη γιατί αυτό που έγινε ήταν μόνο την αρχή. Κι όποιος δημιουργεί εσωστρέφεια και πρόβλημα στο ΚΙΝΑΛ εμποδίζει το οριστικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γινόμαστε εμείς ουρά του ΣΥΡΙΖΑ…»

Νωρίτερα, μιλώντας στον ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, η κυρία Γεννηματά είπε πως «στη θέση του κ. Βενιζέλου θα διεκδικούσα τον σταυρό και την αξιολόγηση των ψηφοφόρων».

Παράλληλα, όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ:

«Έκρινα ότι το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλω να στείλω στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, στους απογοητευμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε ότι η θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας δεν συμβολίζει τη θέση που είχε κάποιος στο παρελθόν, αλλά αυτά που θα κάνει στο μέλλον ενώ τόνισε ότι τίθεται ζήτημα ηθικής. «Υπάρχει ένα ζήτημα ηθικής στην πολιτική, τα στελέχη αξιολογούνται για την ηθική τους σε κάθε φάση και ειδικά πριν τις εκλογές», ανέφερε η κυρία Γεννηματά.