ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλαλούμ με τις τροπολογίες – Φρένο επιχειρεί να βάλει τώρα η κυβέρνηση

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 5 Ιουνίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 5 Ιουνίου 2019, 15:30
Αλαλούμ με τις τροπολογίες – Φρένο επιχειρεί να βάλει τώρα η κυβέρνηση
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Από την Τρίτη έχουν κατατεθεί συνολικά 15 τροπολογίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνέχεια στην χθεσινή πρακτική της κατάθεσης τροπολογιών στα εναπομείναντα νομοσχέδια μέχρι τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, δίνουν σήμερα οι βουλευτές της πλειοψηφίας.

Έτσι, ήδη έχουν κατατεθεί-κυρίως στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σε λίγη ώρα για τη κύρωση συμφωνίας με το Αζερμπαϊτζάν- 7 νέες βουλευτικές τροπολογίες που μαζί με τις χθεσινές 8 έχουν αγγίξει τον αριθμό 15.

Η επιλογή αυτή που σύμφωνα με πληροφορίες έρχεται σε αντίθεση με την κεντρική γραμμή της αυτοσυγκράτησης στην κατάθεση σχετικών ρυθμίσεων, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό σε τι βαθμό θα υιοθετηθεί από την κυβέρνηση, καθώς οι αρμόδιοι υπουργοί θα πρέπει να ανακοινώσουν ποιες και γιατί από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις κάνουν αποδεκτές. Σε μια πρώτη σχετική αντίδραση ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος διαμήνυσε στο Σώμα πως απόφαση του υπουργικού συμβουλίου είναι να μην κάνει αποδεκτές βουλευτικές τροπολογίες.

Οι επίμαχες ρυθμίσεις πάντως αναφέρονται σε σειρά ζητημάτων ευρύτερου αλλά και ειδικού-τοπικού ενδιαφέροντος όπως η δυνατότητα τα κτίρια προσωρινής διαμονής (ξενοδοχεία) να μην προσμετράται στον συντελεστή δόμησης οι χώροι για χρήσεις εγκαταστάσεων άθλησης, οι αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, οι χώροι κουζίνας και οι κοινόχρηστοι χώροι υγιεινής, όταν χωροθετούνται σε υφιστάμενους υπόγειους ορόφους του μνημείου. Άλλη τροπολογία αφορά σε εξαιρέσεις από την 12μετρη λωρίδα για τον καθορισμό της γραμμής αιγιαλού στα Δωδεκάνησα σε περιπτώσεις παλαιών κτισμάτων ή την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.).

Παράλληλα, το μεσημέρι της Τετάρτης κατατέθηκαν σε έτερο νομοσχέδιο/κύρωση που ψηφίζεται σήμερα δύο νέες υπουργικές τροπολογίες που μαζί με τη χθεσινή για τους συμβασιούχους της 3κ φτάνουν τις 3. Η πρώτη αφορά σε ρύθμιση θεμάτων δασικών χαρτών του υπουργείου Περιβάλλοντος και αφορά σε χρονικές παρατάσεις, ενώ η δεύτερη σε ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στην διαδικασία έκδοσης πράξεων εφαρμογής πολεοδομικής μελέτης αφενός και τη χωροθέτηση των νέων κτιρίων του ΕΛΚΕΘΕ, αφετέρου.

Από την πλευρά τους πάντως σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (με εξαίρεση το Ποτάμι) αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εκφράσουν την αντίδρασή τους στην συνέχιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.