ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Τσιόδρας στα «Ακραία Φαινόμενα»: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα υπερπλεονάσματα ξεζούμισε τη μεσαία τάξη

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 9 Ιουνίου 2019, 10:58
Δ. Τσιόδρας στα «Ακραία Φαινόμενα»: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα υπερπλεονάσματα ξεζούμισε τη μεσαία τάξη
Facebook Twitter Whatsapp

 «Θεωρούσε ότι παίρνοντας από τη μεσαία τάξη θα μπορούσε να αγοράζει εκλογική πελατεία», εκτίμησε ο υποψήφιος βουλευτής τη ΝΔ

Την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ ξεζούμισε με τα υπερπλεονάσματα τη μεσαία τάξη εξέφρασε ο Δημήτρης Τσιόδρας μιλώντας στα «Ακραία Φαινόμενα» με τους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Καμπουράκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Υπάρχει μία άποψη που λέει ότι όσο αυξάνεις τους φόρους τόσο αυξάνεις τα έσοδα στο ταμείο του κράτους. Είναι λάθος. Έχει αποδειχθεί ότι αυξάνοντας τη φορολογία μπορεί να μειώνονται τα έσοδα στα ταμεία του κράτους. Γιατί δίνεις περισσότερα κίνητρα για φοροδιαφυγή και γιατί μειώνεται το εισόδημα που έχει ο άλλος για να κινηθεί στην αγορά. Θα πρέπει να το δούμε αντίστροφα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Το ένα θέμα είναι η μείωση της φορολογίας. Να πάει από το 28% στο 20%. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα υπερπλεονάσματα τα προηγούμενα χρόνια ξεζούμισε τη μεσαία τάξη. Θεωρούσε ότι παίρνοντας από τη μεσαία τάξη θα μπορούσε να αγοράζει εκλογική πελατεία. Εδώ πρέπει να το δεις αντίστροφα. Πως, δηλαδή, η μεσαία τάξη θα μπορέσει να ανασάνει».