ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικό «δώρο» στους οδηγούς ταξί - Μπορούν να εργάζονται κι ας έχουν συνταξιοδοτηθεί

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 20 Ιουνίου 2019, 10:08
Κυβερνητικό «δώρο» στους οδηγούς ταξί - Μπορούν να εργάζονται κι ας έχουν συνταξιοδοτηθεί
Facebook Twitter Whatsapp

Οι επαγγελματίες οδηγοί αδυνατούσαν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς τη διακοπή του επαγγέλματός τους και να απασχοληθούν ως επαγγελματίες οδηγοί, μετά τη συνταξιοδότησή τους

Ένα δώρο στους οδηγούς ταξί από την κυβέρνηση επιφύλασσε η εγκύκλιος του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, με την οποία μπορούν να εργάζονται κι ας έχουν συνταξιοδοτηθεί!

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», πρόκειται για πάγιο αίτημα των αυτοκινητιστών και εγκρίνεται λίγο πριν τις εκλογές… Έτσι, παύει να είναι προϋπόθεση συνταξιοδότησης των αυτοκινητιστών η προηγούμενη υποχρεωτική κατάθεση της επαγγελματικής άδειας οδήγησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «με βάση την εγκύκλιο η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή της παραγράφου 8 του άρθρου 19 του ν. 4530/2018, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του κλάδου των αυτοκινητιστών. Επιπλέον, οι συνταξιούχοι επαγγελματίες οδηγοί, εκπαιδευτές και αυτοκινητιστές, αποκτούν τη δυνατότητα να συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο επάγγελμα ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/2016».

Σημειώνεται ότι οι επαγγελματίες οδηγοί αδυνατούσαν να συνταξιοδοτηθούν χωρίς τη διακοπή του επαγγέλματός τους και να απασχοληθούν ως επαγγελματίες οδηγοί, μετά τη συνταξιοδότησή τους.