ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακκάς στα «Ακραία Φαινόμενα»: Δεν μένει ακέφαλη η Δικαιοσύνη

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 30 Ιουνίου 2019, 10:56
Σακκάς στα «Ακραία Φαινόμενα»: Δεν μένει ακέφαλη η Δικαιοσύνη
Facebook Twitter Whatsapp

Εκτίμησε πως ο ΠτΔ δεν θα υπογράψει το προεδρικό διάταγμα πριν τις εκλογές

Θέση για τις εξελίξεις στην ηγεσία της Δικαιοσύνης πήρε ο πρώην εισαγγελέας και επικεφαλής του «Κινήματος Δικαιοσύνης», Ιωάννης Σακκάς, μιλώντας στα «Ακραία Φαινόμενα» με τους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Καμπουράκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Αν θα υπογραφεί αυτό το περιβόητο προεδρικό διάταγμα, πιστεύω δεν θα υπογραφεί, δημιουργούνται νέα δεδομένα πλέον για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού φτάσαμε σε εκλογές. (…) Ακέφαλη δεν μένει η Δικαιοσύνη. Πάντα σε αυτή την περίπτωση η αποχωρήσαντες αναπληρώνονται από τους αρχαιότερους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς. Άρα δεν υπάρχει θέμα ακέφαλο. Δεν υπάρχει ποτέ κενό στο χώρο της Δικαιοσύνης. Φυσικά αυτοί θα πρέπει να αντικατασταθούν (σ.σ. από τη νέα κυβέρνηση) θα πρέπει δηλαδή να επέλθει η τάξη ως προς την ηγεσία.

Σε ερώτηση αν θα είναι τα ίδια πρόσωπα ή θα προταθούν νέα πρόσωπα ο κ. Σακκάς σημείωσε: «Εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα. Ουσιαστικά τα πρόσωπα αυτά που είχαν επιλεγεί όπως είχαν επιλεγεί δια μέσου διαδικασιών ΣΥΡΙΖΑ έχουν δύο δρόμους. Ο ένας είναι να παραμείνουν και να γίνουν καινούργιες εκλογές διά μέσου επιτροπής της Βουλής. (…) Αλλά τίθεται ένα φοβερό δίλλημα για τους ήδη εκλεγέντες οι οποίοι ουσιαστικά γίνανε παιχνίδι στα πολιτικά κόλπα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί λοιπόν έχουν δύο δρόμους. Ή θα παραμείνουν όπως είναι ως δικαστικοί λειτουργοί ή για την τιμή των όπλων θα πρέπει να  πουν υποβάλουμε την παραίτησή μας και δεν θα γίνουμε τα παίγνια των πολιτικών».

Εκτίμησε επίσης πως «η κυβέρνηση βιάστηκε γιατί ήθελε να αποκτήσει στηρίγματα μέσα στο χώρο της Δικαιοσύνης».

Σε ερώτηση τι θα γίνει με την εισαγγελέα διαφθοράς, την κ. Τουλουπάκη της οποία η θητεία παρατάθηκε και αν έχει δικαίωμα η επόμενη κυβέρνηση να την αλλάξει ο κ. Σακκάς σχολίασε: «Όχι δεν έχει δικαίωμα να επέμβει γιατί θα επέμβει στα εσωτερικά του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου. Τότε θα είναι απευθείας επέμβαση. Ή θα υποβάλει παραίτηση, αυτοεξαίρεση δηλαδή, μια δήλωση αυτοεξαίρεσης ενόψει των καταγγελιών του κ. Αγγελή, ή θα υποβάλει παραίτηση αξιοπρεπώς. Έχει τεθεί και το θέμα του περιβόητου Ρασπούτιν στο χώρο της Δικαιοσύνης».
«Το συμπέρασμα μου είναι ότι η Novartis έπαιξε παιχνίδι για να αυξήσει τη μέση τιμή για να αποκτήσει ένα προβάδισμα στις τιμές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Που αυτό σημαίνει αθέμιτος ανταγωνισμός. Θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να είχε αλλάξει το νόμο για αθέμιτο ανταγωνισμό, να μην προβλέπεται έγκληση για τη δίωξη και όταν είναι για μεγάλες εταιρείες να προβλέπετε η δίωξη αυτεπαγγέλτως», σημείωσε ο κ. Σακκάς για την υπόθεση Novartis.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr