ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανικός Τύπος: Πρόωρη αποφυλάκιση τρομοκρατών; - Το τελευταίο εκλογικό «δώρο» του Τσίπρα

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιουλίου 2019, 12:46
Γερμανικός Τύπος: Πρόωρη αποφυλάκιση τρομοκρατών; - Το τελευταίο εκλογικό «δώρο» του Τσίπρα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο γερμανικός Τύπος «στριμώχνει» τον Έλληνα πρωθυπουργό, με αφορμή τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα την τελευταία στιγμή παρέχει τη δυναότητα πρόωρων αποφυλακίσεων στην Ελλάδα. Από αυτές θα μπορούσαν να επωφεληθούν οι τρομοκράτες», σημειώνει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Stuttgarter Zeitung σε ρεπορτάζ με τίτλο «Το τελευταίο προεκλογικό δώρο του Τσίπρα» και υπέτιτλο «Πρόωρη αποφυλάκιση τρομοκρατών;».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές» και προσθέτει πως «η αντιπολίτευση, που αντιτασσόταν στην αναθεώρηση, είναι πιθανόν να γίνει κυβέρνηση».

«Η ηγεμονία του Αλέξη Τσίπρα είναι πιθανό να τελειώσει αυτή την Κυριακή. Πολλοί κρατούμενοι στην Ελλάδα, ωστόσο, θα θυμούνται καλά τον πρωθυπουργό: τους δίνει την ελευθερία δράσης πολύ γρήγορα», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

«Εκατοντάδες κρατούμενοι μπορούν να περιμένουν να αποφυλακιστούν τις επόμενες μέρες χάρη σε μια αλλαγή του ποινικού κώδικα που προωθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν από τις εκλογές. Μεταξύ των εν δυνάμει δικαιούχων της αμνηστίας θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν και οι κρατούμενοι τρομοκράτες κατά τη γνώμη των δικηγόρων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αρνείται αυτό, αλλά οι εισαγγελείς και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης έχουν εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τον νέο ποινικό κώδικα.

Μεταξύ αυτών (που θα μπορούσαν να επωφεληθούν) είναι ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ιδρυτής και ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης που εκτίει 17 φορές ισόβια και ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Τα μέλη μιας ομάδας που είχαν στόχο να δολοφονήσουν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα μπορούσαν επίσης να αποφυλακιστούν», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η συντηρητική αντιπολίτευση στην Ελλάδα διαμαρτύρεται για τη μεταρρύθμιση του Ποινικού Κώδικα. Υποστηρίζει ότι η αμνηστία φαίνεται να είναι προσαρμοσμένη στους τρομοκράτες. Οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης έχουν κατηγορήσει εδώ και καιρό την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν διαχωρίζεται αρκετά από την τρομοκρατία. Ορισμένοι επικριτές βλέπουν τη μεταρρύθμιση ακόμη και ως μια ιδιαίτερα κυνική μορφή πολιτικής χάριτος. Το κόμμα του Τσίπρα κέρδισε τόσο πολλές ψήφους στις ευρωπαϊκές εκλογές από τις ελληνικές φυλακές», επισημαίνει το επίμαχο άρθρο.