ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: «Είμαστε εδώ για να κλείσουμε τις πληγές της Χαλκιδικής» - Σύσκεψη μετά τη θεομηνία

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιουλίου 2019, 08:16
Χρυσοχοΐδης: «Είμαστε εδώ για να κλείσουμε τις πληγές της Χαλκιδικής» - Σύσκεψη μετά τη θεομηνία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο στρατός θα βοηθήσει στις ενέργειες στην Χαλκιδική, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

«Θα είμαστε αλληλέγγυοι, θρηνούμε για την απώλεια των έξι ψυχών, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να συμπαρασταθούμε», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υπό τον οποίο πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο Νέας Προποντίδας στα Νέα Μουδανιά , μετά φονική κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή της Χαλκιδικής.

Όπως είπε ο υπουργός, η σύσκεψη έγινε για να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα διαχείρισης της κρίσης.

«Η παρουσία των υπηρεσιών της χώρας ήταν πρωτοφανής, γενναία και με αυταπάρνηση. 150 άτομα και 55 οχήματα ήταν από χθες το πρωί εδώ όταν εντοπίστηκε το φαινόμενο. Διατάχθησαν 40 οχήματα της περιφέρειας και 100 εργαζόμενοί της. Η δουλειά των υπηρεσιών είναι να ελαχιστοποιήσουν το κακό στο βαθμό του δυνατού μέσα στο χαμό που συνέβη. Υπάρχουν πολλές πτώσεις δέντρων που έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Η πυροσβεστική καλείται να κόψουν πεσμένα δέντρα που έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα οδικό δίκτυο», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε:

«Έρχονται δεκάδες τεχνικοί προκειμένου να ολοκληρώσει αποκατάσταση ηλεκτροδότησης περιοχής μέχρι το βράδυ. Είναι ζήτημα οικονομικής επιβίωσης της περιοχής.Τις επόμενες ημέρες θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές. Γίνεται απογραφή και καταγραφή των ζημιών».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος , ο δήμαρχος Προποντίδας Μανώλης Καρράς καθώς και στελέχη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού. Η αναισθησιολόγος του ΕΚΑΒ Χριστίνα Καραμπελίδου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για το σύνολο των τραυματιών που μεταφέρθηκαν κατά την διάρκεια της θεομηνίας στα νοσοκομεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης.

Συνδρομή του στρατού μετά τη φονική κακοκαιρία

Ο στρατός θα βοηθήσει στις ενέργειες στην Χαλκιδική μετά την φονική θεομηνία που χτύπησε την περιοχή και σκότωσε έξι ανθρώπους.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μετά από σύσκεψη αποφασίστηκε δυνάμεις του στρατού να συνδράμουν στο έργο της Πολιτικής Προστασίας. «Η μεγαλύτερη ανάγκη προς το παρόν είναι η μεταφορά γεννητρίων προκειμένου να αποκαταστήσουμε έστω και προσωρινά την παροχή ενέργειας».

Παράλληλα όπως είπε θα μεταφερθούν και μηχανήματα του στρατού τα οποία θα βοηθήσουν σε κάθε ενέργεια αποκατάστασης των ζημιών στην περιοχή. «Ο Ελληνικός Στρατός είναι σε ετοιμότητα να εφαρμόσει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης. Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει ταχύτητα εκτέλεσης, θα υπάρχει και αποτέλεσμα. Έχουν δοθεί και οι απαραίτητες εντολές από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.