ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για «επικοινωνιακές διαψεύσεις» κατηγορεί την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας η Περιφέρεια Αττικής

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιουλίου 2019, 17:55
Για «επικοινωνιακές διαψεύσεις» κατηγορεί την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας η Περιφέρεια Αττικής
Facebook Twitter Whatsapp

Νωρίτερα, η μεν Περιφέρεια προειδοποιούσε για ακραία καιρικά φαινομενα, η δε Πολιτική Προστασία τη διέψευδε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την... σύγχυση που παρατηρήθηκε μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την πιθανή εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων επιχειρεί να ξεδιαλύνει από την πλευρά της η Περιφέρεια, η οποία νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση για ακραία φαινόμενα στην Ανατολική Αττική (δήμος Ωρωπού, Δήλεσι, Κάλαμος), το οποίο όμως διέψευσε η Πολιτική Προστασία, αναφέροντας ότι το φαινόμενο έχει λήξει!

«Δεν υπήρξε καμία σύγχυση» αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής και προσθέτει τα εξής:

«· Νωρίς το πρωί η αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ/ΕΣΚΕ) της ΓΓΠΠ για πιθανή εκδήλωση τις επόμενες ώρες έντονων καιρικών φαινομένων στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου Ωρωπού (Δήλεσι, Κάλαμος). Ζητήθηκε μάλιστα να ενημερωθούν οι κατασκηνώσεις της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

· Η Περιφέρεια Αττικής με αίσθημα ευθύνης, πάντοτε με βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του ΚΕΠΠ/ΕΣΚΕ της ΓΓΠΠ ενημερώνοντας τους αρμόδιους φορείς και προβαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση για την ετοιμότητα των πολιτών.

Αυτά είναι τα γεγονότα όπως έλαβαν χώρα και τα οποία δεν επιδέχονται διάψευσης. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνεπάγεται επιβάλλουν σοβαρότητα, νηφαλιότητα, έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και όχι επικοινωνιακές “διαψεύσεις”. Καλούμε τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους σχετικά με τη διάψευση της ΓΓΠΠ».