ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Το Ελληνικό θα ξεκινήσει φέτος - ΚΥΑ τον Αύγουστο

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 15 Ιουλίου 2019, 18:49
Γεωργιάδης: Το Ελληνικό θα ξεκινήσει φέτος - ΚΥΑ τον Αύγουστο
Facebook Twitter Whatsapp

Συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο euronews, με αιχμή την επένδυση του Ελληνικού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε εκτενώς για την επένδυση του Ελληνικού στη συνέντευξή του, τονίζοντας ότι παρά την γραφειοκρατία και τα διάφορα συμφέροντα, μέσα στον Άυγουστο θα εκδοθούν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που θα δώσουν ώθηση στις διαδικασίες για το ξεκίνημα των έργων. Παράλληλα, εκτίμησε ότι είναι εφικτό να πιαστεί ο στόχος του 4% για την ανάπτυξη την επόμενη χρονιά, παρότι οι προβλέψεις της Κομισιόν για το 2019 είναι 2,1%.

Όπως ανέφερε ο υπουργός στο euronews:  «Μία τόσο μεγάλη επένδυση, συνολικής αξίας 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα αλλάξει όχι μόνο την Αττική, αλλά την Ελλάδα, προφανώς έχει διαφόρων ειδών συμφέροντα από πίσω. Όμως αυτά εμάς δεν μας πτοούν. Η εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό είναι να ξεκινήσει το Ελληνικό. Και το Ελληνικό θα ξεκινήσει φέτος. Πιστεύω ότι οι ΚΥΑ, που είναι και το πρώτο κρίσιμο βήμα, θα έχουν εκδοθεί μέσα στον Αύγουστο. Μαχόμαστε για να γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, αλλά υπάρχει η γνωστή ελληνική γραφειοκρατία, μέσα στον Αύγουστο θα έχουν εκδοθεί. Από εκεί και πέρα θα γίνει ο διαγωνισμός για το καζίνο, η διανομή και στη συνέχεια θα γίνει η μεταβίβαση για να ξεκινήσουν τα έργα».

Ερωτώμενος γιατί θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον επέλεξε για τη συγκεκριμένη θέση, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι όταν συνεργάζονταν ως υπουργοί επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Μητσοτάκης «είχε διαπιστώσει ότι αυτό το οποίο έλεγα, το έκανα και το έκανα γρήγορα. Ξέρετε στην οικονομία δεν μετράει μόνο το τι θα κάνεις, μετράει και το πόσο γρήγορα θα το κάνεις. Ο χρόνος είναι χρήμα. Πιστεύω λοιπόν ότι το γεγονός ότι προσπαθώ να κάνω τα πράγματα γρήγορα ήταν το κριτήριο της επιλογής», ανέφερε ο υπουργός.

Κληθείς να σχολιάσει τον κυβερνητικό στόχο για ανάπτυξη 3,5%-4% την επόμενη χρονιά, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Αν γίνουν όλες οι κινήσεις που πρέπει. Δεν αφορούν μόνο στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ξέρετε το υπουργείο Ανάπτυξης παλιά είχε τον όρο "υπουργείο Συντονισμού". Συντόνιζε ευρύτερα τα υπουργεία. Η ανάπτυξη δεν εξαρτάται μόνο από τις στρατηγικές επενδύσεις ή μόνο από το ΕΣΠΑ. Η ανάπτυξη εξαρτάται από τη φορολογία, από τις περιβαλλοντικές άδειες, από το πόσο γρήγορα "τρέχει" το ΚΑΣ τις διάφορες αδειοδοτήσεις, κοκ. Είναι πιο συνολικό θέμα η ανάπτυξη. Όμως επειδή ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι αποφασισμένος να το πετύχει, πιστεύω ότι ναι, γίνεται».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr