ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόσκληση Γκουαϊδό σε Μητσοτάκη για επίσκεψη στη Βενεζουέλα

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 15 Ιουλίου 2019, 19:07
Πρόσκληση Γκουαϊδό σε Μητσοτάκη για επίσκεψη στη Βενεζουέλα
Facebook Twitter Whatsapp

Τηλεφωνική επικοινωνία σε θερμό κλίμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θερμές σχέσεις είναι έτοιμη να οικοδομήσει η Ελλάδα με τη μεταβατική κυβέρνηση του Χουάν Γκουαϊδό στην Βενεζουέλα, στον απόηχο της αναγνώρισης του αυτοανακηρυχθέντος προέδρου από τη χώρα μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, τρεις ημέρες μετά την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Γκουαϊδό τηλεφώνησε στον κ. Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για την εκλογή του και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Επίσης, τον ευχαρίστησε θερμά για την αναγνώρισή του από την Ελλάδα ως μεταβατικό πρόεδρο.

Επιπρόσθετα, ο Γκουαϊδό προσκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Βενεζουέλα, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα και οι συνθήκες το επιτρέψουν. Ο κ. Γκουαϊδό ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα του.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή, είχε αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, με το υπουργείο Εξωτερικών να σημειώνει στην ανακοίνωσή του. «Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Χουάν Γκουαιδό, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr