ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για πακέτο Γιούνκερ: Ελπίζουμε να συνεχίσει σ' αυτή την κατεύθυνση η νέα κυβέρνηση

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 25 Ιουλίου 2019, 19:51
ΣΥΡΙΖΑ για πακέτο Γιούνκερ: Ελπίζουμε να συνεχίσει σ' αυτή την κατεύθυνση η νέα κυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp

Ανακοίνωση μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Κομισιόν για την πρώτη θέση της χώρας στις επενδύσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με αφορμή το ότι η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη στην Ευρώπη σε επενδύσεις από το σχέδιο Γιούνκερ, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι η χώρα βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη  χρονιά στην κορυφή της ΕΕ σε αυτόν τον τομέα, επισημαίνοντας ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4,5 χρόνια, με το ολοκληρωμένο σχέδιο που εφάρμοσε στο πλαίσιο μιας ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικής, κατάφερε να κινητοποιήσει με επιτυχία κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης, σε όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Κομισιόν η Ελλάδα παραμένει πρώτη χώρα σε επενδύσεις από πόρους του σχεδίου Γιούνκερ, βάσει των τελευταίων στοιχείων του Ιουλίου 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι η χώρα βρίσκεται στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Η συνολική χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) στην Ελλάδα ανέρχεται σε 2,7 δισ. Ευρώ, τα οποία κινητοποιούν 12,1 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις.

Οι χρηματοδοτήσεις αυτές ωφελούν τις δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, αλλά και κρίσιμα έργα υποδομών.

H Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4,5 χρόνια, με το ολοκληρωμένο σχέδιο που εφάρμοσε στο πλαίσιο μιας ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικής, κατάφερε να κινητοποιήσει με επιτυχία κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης, σε όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Σε αυτή την κατεύθυνση ελπίζουμε να συνεχίσει και η νέα Κυβέρνηση.