ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική Παπανάτσιου για ΕΝΦΙΑ: «Σκανδαλώδης η μείωση τους πλούσιους -Μόνο 70-80€ στους μικρούς»

Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 2 Σεπτεμβρίου 2019, 15:49
Κριτική Παπανάτσιου για ΕΝΦΙΑ: «Σκανδαλώδης η μείωση τους πλούσιους -Μόνο 70-80€ στους μικρούς»
Facebook Twitter Whatsapp

«Με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα βλέπαμε κι άλλη μείωση το 2020» αναφέρει η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Είναι σκανδαλώδης σε περίοδο κρίσης, ελάφρυνση φόρου ακίνητης περιουσίας ως 8.500 ευρώ σε περιουσίες άνω του 1 εκατ. ευρώ, όταν για τις μικρές είναι 70-80 ευρώ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέρριψε ακόμη και την πρόταση ελάφρυνσης στους ακρίτες του Αιγαίου», είπε η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου στον ρ/σ Στο Κόκκινο αναφερόμενη στα μειωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που ψήφισε η τωρινή κυβέρνηση και αναρτήθηκαν σήμερα.

«Η συγκεκριμένη μείωση του ΕΝΦΙΑ για την οποία θριαμβολογούν στην Νέα Δημοκρατία είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ… για το 2019 … αλλά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα βλέπαμε κι άλλη μείωση το 2020… οι μικρές περιουσίες θα έβλεπαν μείωση 50% και μεσοσταθμικά θα ήταν της τάξης του 30% για περιουσίες μέχρι 500.000 ευρώ», σημείωσε η κ. Παπανάτσιου, προσθέτοντας πως «το ποσό που δίνεται από τον δημοσιονομικό χώρο για την μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν θέλαμε και δεν θέλουμε να δίνεται στις μεγάλες περιουσίες».

«Είναι σκανδαλώδες σε περίοδο κρίσης να δίνουμε μείωση στις μεγάλες περιουσίες και μάλιστα σε περιουσίες και άνω του 1 εκατ. ευρώ», τόνισε η κ. Παπανάτσιου, «παίρνουν εκπτώσεις ως και 8.500 ευρώ και 7.500 ευρώ», κατά μέσο όρο περίπου 1.500 ευρώ, ενώ οι μικρές παίρνουν «70-80 ευρώ».

«Είχαμε επίσης προτείνει την μείωση του ΕΝΦΙΑ στα μικρά νησιά (κάτω των 1.000 κατοίκων), με πολύ χαμηλό κόστος» δημοσιονομικά, «παρόλα αυτά … δεν έγινε αποδεκτό … να δίνεται μείωση … στους μόνιμους κατοίκους, ενώ εξαιρούσαμε ιδιοκτήτες με φορολογητέο εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ. Ακόμη κι αυτοί που επένδυσαν και εργάστηκαν στα μικρά νησιά, θέλαμε να τους δώσουμε την δυνατότητα να παραμείνουν εκεί … ένα κίνητρο για τα ακριτικά κυρίως νησιά», προσέθεσε η ίδια.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr