ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον αγιασμό δημοτικού σχολείου στο Γαλάτσι ο πρωθυπουργός - Πρώτο «κουδούνι» για 1,5 εκατ. μαθητές

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2019, 12:40
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με δασκάλους, γονείς και μαθητές

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο 7ο δημοτικό σχολείο Γαλατσίου έφτασε στις 9:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, συνοδευόμενος από την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Κατά την είσοδό του στο σχολείο δάσκαλοι γονείς και μαθητές τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και θερμά λόγια, με έναν κύριο μάλιστα να του φωνάζει «μας έσωσες κύριε πρωθυπουργέ μου. Λεβέντη μου». 

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με δασκάλους και γονείς, αλλά και με μαθητές, στους οποίους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια «μέρα γιορτής» και απευθυνόμενος, ειδικότερα, στους μαθητές της πρώτης τάξης του Δημοτικού, στα «πρωτάκια», και στα παιδιά του νηπιαγωγείου, είπε ότι τα σχολικά χρόνια είναι πράγματα ξεχωριστά, καλώντας τα να σέβονται τους δασκάλους τους και να ακούν τους γονείς τους. 

Στον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Αγαπητά μου παιδιά, αγαπητοί δάσκαλοι, αγαπητοί γονείς, κ. Δήμαρχε, με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, εδώ πέρα στο Γαλάτσι, για να γιορτάσουμε μαζί σας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μια σχολική χρονιά στην οποία θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι σε 4.500 δημοτικά σε όλη τη χώρα, σε 5.500 νηπιαγωγεία με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία στη θέση τους.

Είναι, όμως, σήμερα, πράγματι, μια μέρα γιορτής και θα ήθελα να απευθυνθώ ειδικά στους μικρούς μας μαθητές, ειδικά σε αυτούς οι οποίοι ξεκινάνε για πρώτη φορά το σχολείο.

Να σας πω ότι είναι, πράγματι, ξεχωριστά αυτά τα χρόνια. Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου. Να σέβεστε τους δασκάλους σας, να ακούτε τους γονείς σας, να μην τους κάνετε τη ζωή πάρα πολύ δύσκολη. Και ειδικά στο διδακτικό προσωπικό, στους δασκάλους μας, να γνωρίζουν πόσο πολύ εκτιμούμε και σεβόμαστε το πολύ δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν. Και να γνωρίζουν πως θα είμαστε κοντά τους να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των δασκάλων. Να ξαναδούμε τα προγράμματα σπουδών, με καλύτερα βιβλία, με περισσότερες διαδραστικές εμπειρίες, με περισσότερο στήριξη στις μαθησιακές δυσκολίες, γιατί γνωρίζω καλά ότι είστε ένα σχολείο που δίνετε μεγάλη σημασία σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα της παιδείας μας.

Να ευχηθώ, λοιπόν, από την καρδιά μου να έχετε μια καλή, ευτυχισμένη και χαρούμενη χρονιά, να αποκομίσετε πλούσιες εμπειρίες και κυρίως να χαρείτε αυτήν την πολύ όμορφη σχολική εμπειρία.

Να είστε καλά. Καλή χρονιά από καρδιάς».

Με τη βοήθεια των μαθητών ο Πρωθυπουργός φύτεψε μια ελιά ενώ του επεφύλασσαν μια ευχαρίστηση ευχάριστη έκπληξη προσφέροντάς του μια μικρή γλάστρα με βασιλικό, το χώμα της οποίας προέρχεται από κομποστοποίηση που έκαναν επιμελώς την προηγούμενη περίοδο.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια προς τους εκπαιδευτικούς τόνισε πως «εκτιμούμε και σεβόμαστε τον δύσκολο ρόλο που επιτελούν» και διαβεβαίωσε πως «θα είμαστε κοντά τους».

«Θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των δασκάλων, θα ξαναδούμε τα προγράμματα των σπουδών, με περισσότερες διαδραστικές εμπειρίες, με περισσότερη στήριξη στις μαθησιακές δυσκολίες» επισήμανε.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευε η Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Σοφία Ζαχαράκη.

Πρώτο κουδούνι για 1,5 εκατ. μαθητές σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Με τον καθιερωμένο αγιασμό αρχίζουν σήμερα τα σχολεία. Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει για περίπου 1,5 εκατομμύρια μαθητές και περίπου 150.000 δασκάλους οι οποίοι μπαίνουν από σήμερα στο νέο σχολικό έτος.

Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα είναι η σημερινή για τα χιλιάδες «πρωτάκια» που θα περάσουν για πρώτη φορά την πόρτα του δημοτικού στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 600.000 μαθητές.

Το υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο για την νέα σχολική χρονιά με τα βιβλία ήδη να βρίσκονται στα σχολεία από το καλοκαίρι ενώ υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στο υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι καλύφθηκε το 40% των κενών. Κλειστά παραμένουν 4 σχολεία σε Αιγάλεω και Πετρούπολη , λόγω ζημιών που υπέστησαν από τον σεισμό . Τα σχολεία κρίθηκαν ακατάλληλα και έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές θα φιλοξενηθούν σε κοντινά σχολεία.