ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Α. Τσίπρα με την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων, ενόψει ΔΕΘ

Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 12 Σεπτεμβρίου 2019, 16:11
Συνάντηση του Α. Τσίπρα με την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων, ενόψει ΔΕΘ
Facebook Twitter Whatsapp

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της ΚΕΕΕ

Συνάντηση με την διοικητική επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Σε δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: "Αξιοποιήσαμε πολλές από τις ιδέες, τις προτάσεις και τις δικές σας εκτιμήσεις. Αρχίζει σιγά-σιγά και διαμορφώνεται μία θετική εικόνα της πορείας της οικονομίας που με πολύ κόπο καταφέραμε να φέρουμε. Ελπίζω η πορεία αυτή να συνεχιστεί διότι ανεξαρτήτως σε ποια θέση βρίσκεσαι, όταν έχεις κάνει τόσο κόπο για να πετύχεις, είναι σαν το δικό σου παιδί και το παιδί θέλεις να πάει καλά. Και νομίζω ότι υπάρχουν δυνατότητες σημαντικές αλλά και δυσκολίες στον ορίζοντα, τις οποίες δεν πρέπει να παραβλέψουμε. Νομίζω ότι η δική σας συμβολή σε αυτή τη φάση είναι πολύ σημαντική. Πάντα ήταν. Και στην διάρκεια της κρίσης και τώρα".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ενωσης, Κωνσταντίνος Μίχαλος, δήλωσε: "Και εγώ θέλω να ευχαριστήσω τόσο εσάς όσο και τους συνεργάτες σας για αυτή τη συνάντηση και τη δυνατότητα που δίνεται στα επιμελητήρια της χώρας να εκφραστούν οι θέσεις μας. Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία επί των ημερών της δικής σας διακυβέρνησης και πράγματι η μεγάλη ανησυχία και αγωνία για μας είναι αυτή τη σταθεροποίηση την οποία είδαμε να έχει η οικονομία από την προηγούμενη κυβέρνηση και η χώρα να μπορέσουμε να την κεφαλαιοποιήσουμε τώρα έτσι ώστε να καταφέρουμε επιτέλους αυτό το όραμα της βιώσιμης και διαρκούς ανάπτυξης να γίνουν πραγματικότητα".

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση και με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συνατήσεις αυτές αναγνωρίστηκε ότι τον τελευταίο χρόνο υπάρχει βελτίωση του οικονομικού κλίματος, αλλά όλοι αναμένουν να δουν πώς θα αποτυπωθεί σε ελαφρύνσεις. Επίσης έγινε ιδιαίτερη μνεία στην εισφορά αλληλεγγυης και τη μείωση προκαταβολής φόρου που ειχαν δρομολογηθεί για το 2020 και τελικά θα παραμείνουν ενώ εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για την αυξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που θα επηρεάσει σημαντικά ειδικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τέλος, κοινή ήταν η παραδοχή ότι οι 120 δόσεις βοηθά εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

 

 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr