ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικογραφία Novartis: Τι κατέθεσε ο Ι. Αγγελής για τον «Ρασπούτιν» και η ενόχληση Καλογήρου

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2019, 17:20
Δικογραφία Novartis: Τι κατέθεσε ο Ι. Αγγελής για τον «Ρασπούτιν» και η ενόχληση Καλογήρου
Facebook Twitter Whatsapp

Η Ξένη Δημητρίου με διαβεβαίωσε ότι ο “Ρασπούτιν” είναι μέλος της κυβέρνησης

Εκτεταμένες αναφορές στον «Ρασπούτιν» κάνει, στις καταθέσεις του, οι οποίες περιλαμβάνονται στο φάκελο για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis που κατατέθηκε στη Βουλή, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής.

Ο κ. Αγγελής κατονομάζει την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ως εκείνη που πρώτη του μίλησε για το ρόλο του «Ρασπούτιν». «Εκείνη με διαβεβαίωσε ότι ο “Ρασπούτιν” είναι μέλος της κυβέρνησης» φέρεται να καταθέτει.

«Η κ. Δημητρίου μου είπε ότι ο “Ρασπουτιν” επικοινωνούσε με την Ε. Τουλουπάκη μέσω ενός τρίτου προσώπου, έναν εισαγγελέα πρωτοδικών (δεν τον κατονομάζει). Στη δε Εισαγγελία Πρωτοδικών ο “Ρασπουτιν” είχε τη δική του ομάδα. Κάθε εντολή που της έδινα (σ.σ στην Ε. Τουλουπάκη) ως εποπτεύων για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπό την έγκριση αυτής της αόρατης δύναμης που τον έλεγαν "Ρασπούτιν"», φέρεται να είπε στην δικαιοσύνη ο αντιεισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσύ του ο αντιεισαγγελέας φέρεται να δηλώσε ότι η Ελένη Τουλουπάκη «ήθελε μια fast track δίωξη χωρίς την τήρηση δικονομικών κανόνων» στην υπόθεση της Novartis. «Όταν πήγαμε στη Βιέννη για τη δικαστική συνδρομή εκεί απλώς τους ανακοίνωσε ότι θα ασκούσε ποινική δίωξη κατά των Α. Λοβέρδου, Μ. Σαλμά και Α. Γεωργιάδη», είπε ο Ιωάννης Αγγελής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα για το ποιος είναι ο πανίσχυρος “Ρασπουτιν” ο Ιωάννης Αγγελής, χωρίς να τον κατονομάζει, φέρεται να απάντησε: «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο “Ρασπουτιν”. Είναι μέλος της κυβέρνησης, που έχει τη δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως δε και ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Σε άλλα σημεία της κατάθεσής του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να αφήνει έμμεσες αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και να σημειώνει ότι διάφορες πρωτοβουλίες που είχε δρομολογήσει ο Μιχάλης Καλογήρου για απομάκρυνση της κυρίας Τουλουπάκη διαπίστωσε ότι υπήρχε κάποια υπέρτερη αρχή που τον εμπόδιζε. Αναφέρεται μάλιστα σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο ίδιος μαζί με την τότε Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου όπου ο Μ. Καλογήρου εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος από τους μέχρι τότε χειρισμούς τόσο της Ελένης Τουλουπάκη όσο και του “Ρασπουτιν”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής είχε αναφέρει σε επιστολή του, τον περασμένο Ιανουάριο, ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ενήμερος για «τον δικονομικώς στραβό δρόμο», που είχε λάβει η ανακριτική πορεία της υπόθεσης Novartis, αλλά και για το εν γένει «αλαλούμ» που επικρατούσε στη λεγομένη «Εισαγγελία καταπολέμησης Διαφθοράς».

Ο Μιχάλης Καλογήρους είχε απαντήσει τότε λέγοντας ότι ότι η μόνη ενημέρωση που είχε από τον αντιεισαγγελέα που χειριζόταν την υπόθεση Novartis ήταν μόνο «η άποψή του σε σχέση με δημοσιεύματα, καθώς και η προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών».

 

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr