ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απαντά ο Παπαδημητρίου για το «φθηνό νερό»: Πολιτική σπέκουλα από την αντιπολίτευση

Δημοσίευση 19 Σεπτεμβρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 25 Σεπτεμβρίου 2019, 13:57
Τι απαντά ο Παπαδημητρίου για το «φθηνό νερό»: Πολιτική σπέκουλα από την αντιπολίτευση
Facebook Twitter Whatsapp

«Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμολογίων»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απάντηση για τα όσα υποστήριξε στην Επιτροπή της Βουλής για την τιμή του νερού, έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου, σημειώνοντας πως «υπάρχει μια πενία στην αντιπολίτευση και στα επιχειρήματα που αναζητούν».

Ο ίδιος μιλώντας στον ANT1 τόνισε ότι «είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών. Όμως υπάρχει ένα τεράστιο θέμα σπατάλης», υπογραμμίζοντας ότι αυτή η τοποθέτησή του έγινε «σε ένα ενδιαφέρον περιβάλλον συζήτησης».

Όταν ερωτήθηκε ο βουλευτής γιατί προχώρησε σε αυτή τη τοποθέτηση για την τιμή του νερού εφόσον δεν τίθεται κανένα θέμα αύξησης τιμών είπε:

«Ότι όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να προσέχουν να μη σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό, εκεί υπάρχει ένα θέμα καλής τιμολόγησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις η τιμή είναι ένα φόβητρο και πρέπει να λειτουργήσει ως τέτοιο».

Τέλος στην ερώτηση εάν είναι υπέρ της αύξησης της τιμής του νερού και εάν η τιμή που διατίθεται είναι απαράδεκτα χαμηλή και αν αυτό ήταν  προαναγγελία ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου απάντησε:

«Πρώτον δεν είμαι αρμόδιος για να αναγγείλω κάτι τέτοιο. Αλλά από ό, τι γνωρίζω και γνωρίζω πολλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Θέμα σπατάλης όμως υπάρχει. Σε αυτό αναφερόμουν και εκεί πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές. Το νερό είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να το σπαταλάμε.

Θα ευχόμουν οι συνάδελφοί μου να ενδιαφέρονταν περισσότερο για τα της επιτροπής. Δεν χρειάζεται πολιτική σπέκουλα σε αυτά τα θέματα», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις