ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρεμιέρα για την οργανωτική επιτροπή του 13ου τακτικού εθνικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 27 Σεπτεμβρίου 2019, 18:05
Πρεμιέρα για την οργανωτική επιτροπή του 13ου τακτικού εθνικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας
Facebook Twitter Whatsapp

Υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη

Την πρώτη της συνεδρίαση έκανε σήμερα, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, η οργανωτική επιτροπή του 13ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου του κόμματος, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Συζητήθηκαν εκτενώς ο οδικός χάρτης, οι προκλήσεις και οι στόχοι του επικείμενου συνεδρίου, με βασικούς άξονες την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τον νέο ρόλο που καλείται να παίξει το κόμμα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε: «Υλοποιώντας την εξαγγελία του προέδρου του κόμματος, του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τέλος Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου, είχαμε σήμερα μια πρώτη συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής, για την καλύτερη δυνατή επιτυχία του Συνεδρίου. Το οποίο θα δώσει την ώθηση στη Νέα Δημοκρατία - η οποία σήμερα κυβερνά - και που το κόμμα τη στηρίζει κριτικά και δίνει το όραμα το οποίο έχουμε μέσα από το πρόγραμμα που έχει κατατεθεί ήδη και έχει εγκριθεί από τον ελληνικό λαό.

Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα συνέδριο γιορτή της Δημοκρατίας, της Νέας Δημοκρατίας. Οι συνθήκες μετά τις 7 Ιουλίου είναι εντελώς διαφορετικές. Με τη σοβαρότητα που διακρίνει το υπεύθυνο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό το πρόγραμμά μας για το πώς θα είναι η διακυβέρνηση της χώρας, μέσα στο πλαίσιο το οποίο εγκρίθηκε στις 7 Ιουλίου».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Γιώργος Στεργίου, ανέφερε πως «στις 7 Ιουλίου άλλαξε η εικόνα για τη χώρα. Το συνέδριο νομίζω θα σηματοδοτήσει και μια νέα εποχή για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου, Τάσος Γαϊτάνης, η εκπρόσωπος τύπου, Έλενα Σώκου, ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού κι Επικοινωνίας, Βασίλης Φεύγας, ο γραμματέας Οργανωτικού-διευθυντής γραφείου προέδρου, Στέλιος Κονταδάκης, ο σύμβουλος προέδρου Θανάσης Νέζης, ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, κι ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Νίκος Ρωμανός.