ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ήρε την ασυλία Λοβέρδου για τη Novartis η Βουλή - «Θα συντρίψω τους σκευωρούς» (έγγραφα)

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 3 Οκτωβρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 3 Οκτωβρίου 2019, 13:01
Ήρε την ασυλία Λοβέρδου για τη Novartis η Βουλή - «Θα συντρίψω τους σκευωρούς» (έγγραφα)
Facebook Twitter Whatsapp

224 βουλευτές ψήφισαν- σύμφωνα και με το αίτημα του ίδιου- υπέρ της άρσης έναντι ενός μόλις που καταψήφισε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την βουλευτική ασυλία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, ήρε με απόφασή της η Βουλή. Συγκεριμένα, στην ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε 224 βουλευτές ψήφισαν- σύμφωνα και με το αίτημα του ίδιου- υπέρ της άρσης έναντι ενός μόλις που καταψήφισε

Ο ίδιος πάντως ο κ. Λοβέρδος που ζήτησε προσωπικά και από το βήμα της Ολομέλειας την άρση της ασυλίας του, τόνισε πως δεν χρειάζεται κανένα βουλευτικό ή υπουργικό προνόμιο. «Θα συντρίψω τους σκευωρούς με τα όπλα που διαθέτουν οι έλληνες και ελληνίδες. Στοχοποιηθήκαμε και χρησιμοποιήθηκε εναντίον μας ένα παραδικαστικό κύκλωμα με εμπλεκόμενους εισαγγελικούς λειτουργούς. Αυτούς τους σκοτεινούς κύκλους θα τους συντρίψω χωρίς προνόμια», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δίνω το λόγο της τιμής μου όσοι έστησαν τη σκευωρία Novartis θα λογοδοτήσουν».

Ο κ. Λοβέρδος χαιρέτισε την αντίσταση έντιμων όπως είπε, δικαστικών φέρνει στο φως το «ρασπουτινικό» κύκλωμα που οργάνωσε πολιτική εξόντωση δέκα πολιτικών προσώπων και μέσω της καταστροφής τους, την καταστροφής και των πολιτικών τους κομμάτων.

«Είναι σαφές ότι είμαι σήμερα μπροστά σας γιατί όσοι ενέχονται στην υπόθεση προσπαθούν να συγκαλύψουν τις μεθοδεύσεις τους να αποσείσσουν τις ποινικές τους ευθύνες και να χρησιμοποιήσουν κάτι ως φύλλο συκής», είπε και σημείωσε: «Εκτελούνται συμβόλαια πολιτικής και ηθικής μου εξόντωσης».

  Ακόμα, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε σε έγγραφα που τον αφορούν και ενώ υπήρχαν, δεν λήφθηκαν υπόψη από την εισαγγελία στην υπόθεση. Μεταξύ αυτών η κατάθεση του καθηγητή κ. Μανιαδάκη τον Μάρτιο του '17 στην οποία αναφέρει πως δεν είχε σχέση με το υπουργείο Υγείας. Άλλο έγγραφο αφορούσε κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα στις ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία δεν είχε καμία τυπική ή άτυπη σχέση με τον υπουργό. «Άλλος μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν με είχε ακούσει ούτε με είχε δει ποτέ. Δεν μας το έστειλαν μας το απέκρυψαν», είπε και πρόσθεσε: «Άλλος λέει ότι όσα είπε δεν αφορούσαν τη Novartis αλλά γενικά τη θεωρία του».

  Για τη δε σχέση του με τον κ. Φρουζή ενώ ξεκαθάρισε γι’ ακόμα μια φορά πως τον έχει δει μια φορά στη ζωή του, εξήγησε πως το γεγονός ότι δεν έκλεισε ραντεβού μαζί του, η εισαγγελία το εξέλαβε ως απόδειξη της γνωριμίας τους.

«Είναι μεθόδευση που παράγουν άνθρωποι που στερούνται και στοιχειώδους λογικής», είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βουλή ήρε και τις ασυλίες των Κ. Κυρανάκη (219 υπέρ, 14 κατά) και Δ. Χατζηδάκη (194 υπέρ, 18 κατά και 12 παρών), σύμφωνα και με δικό τους αίτημα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr