ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλτάς στο «Ραντάρ»: «Η “παρένθεσή” μου στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κλείσει ακόμα»

Δημοσίευση 8 Οκτωβρίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 8 Οκτωβρίου 2019, 10:29
Μπαλτάς στο «Ραντάρ»: «Η “παρένθεσή” μου στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κλείσει ακόμα»
Facebook Twitter Whatsapp

Το βιβλίο του και η αυτοκριτική

Συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ραντάρ», των Τάκη Χατζή και Δήμου Βερύκιου παραχώρησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αριστείδης Μπαλτάς.

«Κάθε κοινωνικό πείραμα έχει δυσκολίες και εντάσεις. Με αυτή την έννοια και επειδή δεν είναι προφανές πώς θα εξελιχθεί μια κοινωνικοπολιτική κατάσταση, έννοια συνιστά πείραμα», δήλωσε αρχικά στον Alpha 98,9 και συνέχισε για το αν άξιζε τον κόπο η εμπλοκή του με την πολιτική:

«Καταρχήν δεν επιλέγεις εσύ αυτά τα πράγματα, αυτά σε επιλέγουν να αναλάβεις κάποιες ευθύνες που δεν ήξερες πριν ότι θα αναλάβεις. Με αυτή την έννοια λες ένα ναι, γιατί θεωρείς τον εαυτό σου υποχρεωμένο να το πεις και συμμετέχεις σε μια τέτοιοι τύπου διαδικασία. Με καλό και κακό, με όλους τους κινδύνους που έχεις να αντιμετωπίσεις».

Όσο για τον στόχο του βιβλίου του: «Το βιβλίο προσπαθεί να αποτυπώσει από μια ιδιαίτερη σκοπιά, το τι έγινε στη χώρα αυτά τα τέσσερα χρόνια, τι μάθαμε εμείς ως αριστερά για τη χώρα, έχοντας αναλάβει τις ευθύνες της διακυβέρνησης και τι μάθαμε για τους εαυτούς μας. Αυτό προσπαθεί να πει, στο βαθμό που επιδέχεται αντίρρηση και κριτική. Πιστεύω ότι βοηθάει σε μια συζήτηση που έχει ήδη αρχίσει και για το μέλλον της αριστεράς και το μέλλον και τις δυνατότητες της χώρας μας».

Τέλος για το αν για εκείνον έκλεισε η παρένθεση ενασχόλησής του με την πολιτική: «Η παρένθεση δεν έχει κλείσει ακόμα. Όταν το αποτέλεσμα των εκλογών είναι κοντά σε εκείνα τα ποσοστά που σε έφεραν στις εκλογές, αυτό σημαίνει ότι παραμένεις μια ισχυρή πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, διεκδικείς να μάθεις από τα λάθη σου, να διορθώσεις τον εαυτό σου, να δείξεις ότι κατάλαβες πράγματα για τη χώρα σου και να φέρεις μια νέα πρόταση στον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr