ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: «Εκτροπή η μετατροπή του Βουλής σε άθλιο υποκατάστατο εισαγγελικής αρχής» - Αποχωρεί το Μέρα25

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 8 Οκτωβρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 8 Οκτωβρίου 2019, 20:50
Βαρουφάκης: «Εκτροπή η μετατροπή του Βουλής σε άθλιο υποκατάστατο εισαγγελικής αρχής» - Αποχωρεί το Μέρα25
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Βαρουφάκης, σημείωσε πως οι κοκορομαχίες που συμβαίνουν στη Bουλή δεν προκύπτουν από τις εκατέρωθεν αδυναμίες αλλά το θεσμικό πλαίσιο, έτσι όπως αυτό λειτουργεί.

Την αποχώρηση του Μέρα25 τόσο από τη σημερινή ψηφοφορία για τη σύσταση ή μη προκαταρκτικής των πραγμάτων επιτροπής στην υπόθεση της σκευωρίας Novartis, όσο και από τις εργασίες της ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Χωρίς φόβο και πάθος εμείς δηλώνουμε ότι η μετατροπή του κοινοβουλίου σε άθλιο υποκατάστατο εισαγγελικής αρχής αποτελεί θεσμική εκτροπή! Δεν θα συμμετάσχουμε στη διαδικασία, θα αποχωρήσουμε και δεν θα συμμετάσχουμε ούτε σε επιτροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρουφάκης, σημείωσε πως οι κοκορομαχίες που συμβαίνουν στη Bουλή δεν προκύπτουν από τις εκατέρωθεν αδυναμίες αλλά το θεσμικό πλαίσιο, έτσι όπως αυτό λειτουργεί.

«Θα πρέπει να κάνουμε εξεταστική για το τι συνέβη στην μνημονιακή Ελλάδα από το 2010 μέχρι σήμερα και να καλύψουμε και περίοδο που ήμουν υπουργός. Πολιτικές ευθύνες όμως να αναζητήσουμε», είπε και πρόσθεσε: «O ελληνικός λαός γνωρίζει για τα σκάνδαλα, τις σκευωρίες. Δεν γνωρίζει ακριβώς ποιος και τι αλλά τη διαπλοκή τη νιώθει στο πετσί του».

Τέλος ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε τη πρόταση του κόμματός του περί της ανάγκης σύστασης ειδικού οργάνου στα πρότυπα του FBI που θα λογοδοτεί στην Βουλή και θα ελέγχει τις υποθέσεις διαφθοράς πολιτικών.