ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Η βαθμολογία κυβέρνησης και Υπουργών - Η άποψη για μεταναστευτικό, τουρκική προκλητικότητα και Novartis

Δημοσίευση 14 Οκτωβρίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 14 Οκτωβρίου 2019, 09:18
Δημοσκόπηση: Η  βαθμολογία κυβέρνησης και Υπουργών - Η άποψη για μεταναστευτικό, τουρκική προκλητικότητα και Novartis
Facebook Twitter Whatsapp

Τι δείχνει το βαρόμετρο της Opinion Poll

Θετικά αποτιμούν οι πολίτες τις πρώτες εκατό ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκης σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Opinion Poll.

Ειδικότερα, «Πολύ» και «Αρκετά» ικανοποιημένοι από το πρώτο τρίμηνο της κυβέρνησης εμφανίζονται οι συμμετέχοντες στο γκάλοπ σε ποσοστό 50% (17,5% και 32,5% αντίστοιχα).

Οι συμμετέχοντες στο γκάλοπ τοποθετήθηκαν για το μεταναστευτικό/προσφυγικό με το 16,6% να δηλώνει ικανοποιημένο από την πολιτική της κυβέρνησης την ώρα που το 52% δεν είναι ικανοποιημένο.

Σε σχέση με την κριτική που ασκείτε στην κυβέρνηση ότι «στο Μεταναστατευτικό – Προσφυγικό πρόβλημα δεν έδειξε τόσο έτοιμη όσο τουλάχιστον σε άλλα θέματα και ότι καθυστέρησε πάνω από δύο μήνες στην αντιμετώπιση του προβλήματος», το 51% συμφωνεί με την κριτική αυτή και το 13,2% «μάλλον συμφωνεί».

Θετική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στο θέμα του δικαιώματος ψήφου στους απόδημους όπου σε ποσοστό άνω του 70% οι συμμετέχοντες συμφωνούν με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Σε σχέση με την υπόθεση Novartis οι συμμετέχοντες στο γκάλοπ εμφανίζονται… μοιρασμένοι. Στο ερώτημα αν «θεωρείτε ότι η υπόθεση NOVARTIS χρησιμοποιήθηκε από την  προηγούμενη Κυβέρνηση σε συνεργασία με κύκλους στην Δικαιοσύνη, ώστε να  ενοχοποιηθούν χωρίς στοιχεία πολιτικά στελέχη της Αντιπολίτευσης ή όχι;» το 32,6% απαντά «Ναι» και το 15,4% «μάλλον ναι» την ώρα που «όχι» και «μάλλον όχι» απαντά το 21,2%και 3,8% αντίστοιχα.

Σε σχέση με την πρωτοβουλία για τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο το 47% λέει «Ναι» και το 15% «μάλλον ναι» στην κίνηση αυτή ενώ «μάλλον όχι» και «όχι» λέει το 5,4% και 19,4% αντίστοιχα.

Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα το 22,2% και το 22,8% απαντά «Ναι» και «μάλλον ναι» στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένοι από τις κινήσεις της κυβέρνησης κατά της εντεινόμενες προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας.

Στο πεδίο της οικονομίας το 62,9% πιστεύει πως οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες δημιούργησαν ένα πιο αισιόδοξο κλίμα στην ελληνική οικονομία.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε πιο ικανό πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται κυρίαρχος αφού συγκεντρώνει ποσοστό 45% έναντι 21% του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, «πολύ» και «αρκετά» ικανοποιημένο από τις «παρεμβάσεις και την συνολική παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη» δηλώνει το 19,8% και το 32,2%.

Οι βαθμολογίες των υπουργών

Η δημοσκόπηση δεν έχει πρόθεση ψήφου, αλλά καταγράφει τις δημοτικότητες των υπουργών. Κατά σειρά λοιπόν είναι οι εξής: Νίκος Δένδιας, Χρήστος Σταικούρας, Κώστας Χατζηδάκης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Τάκης Θεοδωρικάκος στην πρώτη πεντάδα. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Βασίλης Κικίλιας, Νίκη Κεραμέως, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Γεώργιος Γεραπετρίτης.