ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης στο «Ραντάρ»: «Ο Τσίπρας γονάτιζε και ξεσκόνιζε τα παπούτσια των Ευρωπαίων»

Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2019, 10:00 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2019, 10:13
Λαφαζάνης στο «Ραντάρ»: «Ο Τσίπρας γονάτιζε και ξεσκόνιζε τα παπούτσια των Ευρωπαίων»
Facebook Twitter Whatsapp

«Το εθνικό νόμισμα είναι η διέξοδος στην ανεξαρτησία μας», λέει ο πρώην επικεφαλής της ΛΑΕ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έθεσε το θέμα του εθνικού νομίσματος, χαρακτηρίζοντας το ως «διέξοδο» για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, «επιτέθηκε» στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη και αναφέρθηκε στην προειδοποίηση του Ρώσου Πρέσβη ότι οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψει και την χώρα μας, όπως έπραξε με τους Κούρδους.

 «Δεν ξέρω ποιος πήγε και ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές. Εγώ δεν έκανα ποτέ τέτοια κίνηση και δεν θα μπορούσα να την κάνω. Ποιος θα την έκανε ο Τσίπρας ή ο Βαρουφάκης; Αυτοί οι δύο δυστυχώς όταν άκουγαν ότι μπορεί η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη πάθαιναν αλλεργία», απάντησε ο κ. Λαφαζάνης σχετικά με τα όσα υποστήριξε  Γιάννης Στουρνάρας, ότι 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε αίτημα στη ρωσική για την εκτύπωση δραχμών.

«Δυστυχώς το λέω, γιατί έτσι δεν γινόταν διαπραγμάτευση όλο το πρώτο εξάμηνο. Ήταν παράδοση δεν ήταν διαπραγμάτευση, όπως παράδοση έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και έχουμε εξευτελίσει, ταπεινώσει και διασύρει τη χώρα. Δυστυχώς την πάμε από το κακό στο χειρότερο και αυτό το ονομάζουμε τώρα αντί για μνημόνιο, κανονικότητα. Δεν πήγε κανένας, αποκλείεται να πήγε κάποιος αν δεν ήταν σε επίπεδο υψηλό. Ο Γάλλος πρόεδρος μπορεί να πει ψέματα, είναι ο “Ολανδρέου” όπως τον είχε πει ο Τσίπρας και είναι από τα λίγα που είχε πει σωστά, αλλά το πήρε πίσω. Μετά γονάτιζε και ξεσκόνιζε τα παπούτσια τους, έγινε μέγας Ευρωπαϊστής», συνέχισε ο πολιτικός μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο.

«Είναι ντροπή αυτά που γίνονται στο προτεκροτάτο της Ελλάδας. Όταν ακούν για εθνικό νόμισμα τους πιάνει αμόκ. Είναι ο σύγχρονος ραγιαδισμός αυτός.

Το πιο δύσκολο και εξευτελιστικό είναι να είσαι κάτω από τη μπότα της Γερμανίας. Η Ελλάδα είναι ο σύγχρονος ραγιάς. Πολλές είναι οι χώρες που είναι μικρές, αλλά έχουν περηφάνια, αυτοπεποίθηση αποφασιστικότητα και όραμα για το μέλλον τους. Δεν είναι μια χώρα η οποία θα είναι μεταξύ οικονομικού προτεκροτάτου της Γερμανίας και στρατιωτικής αποικίας των ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Για το πώς αισθάνεται όταν τον αντιμετωπίζουν ως συνήθη ύποπτο για το νόμισμα: «Είμαι περήφανος όταν με καταγγέλλουν και με κατηγορούν για το εθνικό μας νόμισμα. Είναι μια διέξοδος για τη χώρα για να αποκτήσει ανεξαρτησία και να εφαρμόσει ένα προοδευτικό πρόγραμμα συγκρότησης. Μέσα στο ευρωμάρκο δεν βγαίνει η Ελλάδα, δεν έχει μέλλον. Δεν μπορούμε να είμαστε οικονομικό προτεκτοράτο της Γερμανίας και στρατιωτικής αποικίας των ΗΠΑ. Αλλάζει η περιοχή μας, αλλάζει η Ευρώπη, αλλάζει ο κόσμος. Πρέπει να συγχρονιστούμε με τα νέα δεδομένα. Εμάς έχει κολλήσει ο δείκτης μας στη δυτική προσκόληση, η οποία Δύση είναι διαιρεμένη και αλληλομάχεται και δυστυχώς υποβαθμίζεται και σε λίγα χρόνια θα είναι ουραγός των παγκόσμιων εξελίξεων. Ήδη χάνει έδαφος».

Για την προειδοποίηση του πρέσβη της Ρωσίας στην ΕΕ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα όπως έκαναν με τους Κούρδους: «Συμφωνώ απολύτως. Δεν μπορεί η Αμερική, δεν αντέχει πλέον έναν ευρύτερο ηγεμονικό παγκόσμιο ρόλο, οικονομικά και πολιτικά. Γι’ αυτό την είδαμε να αποχωρεί κακήν κακώς από τη Συρία, να παραδίδει σχεδόν όλη τη Μέση Ανατολή σε μία νέα ηγεμονία, αυτή της Ρωσίας, να εμφανίζονται νέες δυνάμεις, όπως το Ιράν που παίζει σημαντικό ρόλο, στην περιοχή μας εμείς στηρίζουμε την παρουσία των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο και όχι αυτοί εμάς. Χωρίς την Ελλάδα και την Κύπρο θα ήταν ανύπαρκτες οι ΗΠΑ στην περιοχή. Το Ισραήλ επίσης δεν είναι το παλιό που ξέραμε και εμείς αντί να δούμε αυτές τις νέες εξελίξεις και τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται για να αποκτήσουμε την ανεξαρτησία μας (…)».

Για την Μαρία Δαμανάκη στον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας: «Αν το δούμε κι αυτό… Τι να πω; Δεν το αξίζει αυτή η χώρα, αλλά όλα γίνονται».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr